Haber: Arzu Kaymak

 İl binasında saat 12.00’da yapılan genel kurulda çoğunluk sağlandı ve gündeme geçildi. Tokat Şubesi Olağan Genel Kurul toplantısına açılış ve yoklama ile başlandı. Ardından Divan Heyeti seçimi sonrasında 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Genel kurulun devamında görevini devreden Atatürkçü Düşünce Derneği Tokat Şube Başkanı Mehmet Ali Cinlioğlu, 3 yıllık yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu ve açıklamalarda bulundu.

Tüzük gereği her üç senede bir yapıldığını hatırlatan Atatürkçü Düşünce Derneği Tokat Şube Başkanı Mehmet Ali Cinlioğlu, “Yönetim değişikliği üç sene içinde yapılan faaliyetlerle hesapların gözden geçirmediği yapılan hizmetlerin gelir ve giderlerini hesabını verme gibi bir durumu var. Üyelerden alınan aidat ve bağışlarla derneğimizi yaşatmaya ve kapısını açık tutmaya çalıştık.” dedi.
YORULDUM, DİNLENMEYE ve ZAMANA İHTİYACIM VAR

Duyarlı arkadaşların katkılarının da olduğunu belirten açıklamasında Cinlioğlu, “Şunu da belirtmek istiyorum. Cumhuriyet Bayramı ya da Ata'mızın Tokat'a ilk geliş tarihleri olan 26 Haziran'da birlikte sevinçleri paylaşmaya çalıştık. Kuşkusuz çalışmamız bununla sınırlı değil. Genel merkezimizin düzenlediği Karadeniz Bölge Toplantısı'na ve Giresun'daki toplantıya katıldık. Genel merkezimizi Tokat'ta ağırladık ve hoşnut kaldılar. Şimdi beni bu konuda Tokat İl Yönetimi ekibimizden iki arkadaşımızı üyelerimizden bir arkadaşımızın genel başkan adayları listelerinde yer almışlardır. Gururlandım. İlimizde faaliyet gösteren demokratik kitle örgütleri toplantılarına katıldık. CHP'nin kuruluş yıl dönümüne, İlçemizde ADD şube toplantılarına, davetlerine katıldık. İstanbul Sözleşmesi'nin tek adam imzasıyla kaldırılmasına karşı protestolara dernek olarak katıldık. Sonuç olarak yoruldum. Dinlenmeye ve zamana ülke ve yerel sorunları kaleme almaya, yazmaya vakit ayırmak istiyorum. Aslen bu çalışma temposu içinde yorulduğunda sayılmaz ama sorumluluk gerektiren bir görevi yerine getirdiğinizde yorgunluklarınız çıkıyor.  Gerçekten biraz duygulandım ama gerçekten de yorulduğumu da hissediyorum. Yaşlandık. Gençlerin de önünü açmak gerektiğini de biliyorum. Derneğimizi ilimizde daha yaygın hale nasıl getirebiliriz? Üye sayısını arttırmak için nasıl bir yol izlenecektir? Birlikte izleyeceğiz. Bu konuda benden ve deneyimlerimden yararlanmak istediklerinde seve seve yeni yönetime katkıda bulunacağım.” şeklinde konuştu.

Görevini devreden Atatürkçü Düşünce Derneği Tokat Şube Başkanı Mehmet Ali Cinlioğlu, 3 yıllık yönetim kurulu faaliyet raporunun okumasının ardından Olağan Genel Kurul gündem maddeleri okundu ve oylamaya sunuldu.

YÖNETİM KURULU

Cemal GÜNEŞ

M. Hanifi KALAYCI

Yılmaz ANAŞ

Hatice ATEŞ

Gültekin ÇAĞLAR

Sevim ER

 Mehmet Ali CİNLİOĞLU

YEDEKLER

Merdan EROĞLU

Ali Rıza YILDIZ

Sunay ACER

Erdal KIRAN

Derya Kaya BAYCU

Fikri DEĞERLİ

Sefer TURAN

DENETLEME

Halil CAMGÖZOĞLU

Arslan KUŞLUK

DENETLEME YEDEK

Oğuzhan Aydın

Ferdi ŞENTERLİ

DİSİPLİN

Hadiye ARDAHANLI

Mehmet HANİ

DİSİPLİN YEDEK

Tuncay ÇELİK

Nermin KARAGÖZOĞLU