Tokat merkez PTT müdürü Ayhan Karabekiroğlu istifasını sunduktan sonra CHP Tokat Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu parti Genel Merkezinde yaptı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Aday Adayı Ayhan Karabekiroğlu aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

 

Ayhan Karabekiroğlu, "Deprem ve selde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında  “her şeyden önce yetkin, vatana, millete hizmet edecek birikime, donanıma, vicdana, güç ve enerjiye sahip olduğum için aday adayı olduğumu, belirtmek isterim” dedi.

Karabekiroğlu “Bugün ülkenin farklı bir süreçten geçtiğini, maalesef kötümserliğin, umutsuzluğun, karamsarlığın hüküm sürdüğü, gelecek kaygısının başat olduğu bir zaman diliminde yaşandığını” belirterek “iyimserliğin, umudun, geleceğe güvenle bakmanın, çağdaş uygarlık düzeyini yakalamanın Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Karabekiroğlu “Bu talepler sadece benim değil aynı zamanda ülkesini ve demokrasiyi seven, özgürlük peşinde koşan, şeffaflık, hesap verilebilirlik, özgür medya, bağımsız yargı, yolsuzlukların olmadığı, barış türkülerinin söylendiği bir ülke isteyen insanların da arzusudur; bu noktada görevim mezhebi, meşrebi, yaşı ve rengine bakmaksızın bütün insanları kucaklamak, taleplerini dinlemek, onların haklarını, özgürlüklerini genişletmek ve güvenceye almak olmalıdır diye düşünüyorum” dedi.

Karabekiroğlu konuşmasında “gençlerimiz bizim geleceğimizdir, umudumuzdur, zenginliğimizdir. Eğitim yanında öğretimin de etkinliğinin arttırıldığı bir sisteme ihtiyacımız olduğu açıktır. Ülkemizin sahip olduğu çalışkan ve genç beyinlerin göçünün sonlandırılması ve tersine beyin göçünün sağlanması elzemdir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gençlerimizin  umudunu boşa çıkarmayacağımıza inancımız tamdır” dedi.

Ayhan Karabekiroğlu, “buradan bütün Tokatlı hemşerilerime sesleniyorum; çözümün bir parçası olmak, temiz ve halka hesap vermeyi şiar edinen bir siyaset istiyorsanız,  demokrasinin, uygarlığın, emeğin, alın terinin, umudun ve hoşgörü ikliminin olduğu ve tümünüzü muhabbetle kucaklamaya hazır olan partimizin çatısı altında sizleri görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ve bahtiyar edecektir. Amacımız Türkiye’nin geleceği için kendi dar kalıplarına hapsettiğimiz mahallelerimizi aşmak, herkesi ve her kesimi bağrımıza basmaktır. Kadın kardeşlerim unutmayın, size seçme ve seçilme hakkını Cumhuriyet Halk Partisi verdi. Üstelik bu hak verildiğinde bugün uygarlığın beşiği olan pek çok ülkede kadınların seçme ve seçilme hakkı yoktu.  Cumhuriyet Halk Partisinin öngörüsü budur, İnsana saygı duyar, cinsiyet ayrımcılığı yapmaz” ifadelerini kullandı.

Ayhan Karabekiroğlu, “bugün Türkiye’de demokrasiyi askıya alan, yolsuzluklarla anılan, hukukla ilgili olumsuzluklara neden olan, aydınları hapse atan, korku iklimi yaratan, kurumları yıpratan, devletimizin itibarı, ciddiyeti ve hafızasını yok eden, enflasyon, işsizlik, döviz, bütçe açığı gibi sorunların müsebbibi olan ve milletimizi yokluğa mahkûm eden bir iktidar var. Bu iktidar hukuku değil siyaseti önceliyor, bağımsız kurumları ve denetim organlarını zayıflatarak kamuoyu denetimi istemiyor. Bugün ekonomiyi düzenleyen kurumlar olan Merkez Bankası, Bankacılık Denetleme Düzenleme Kurulu, Enerji Piyasası Kurulu, Rekabet Kurulu, Kamu İhale Kurumu gibi kurumlara atamalarda liyakat yerine biat öncelemesinin yapıldığı görülmektedir. İktidarın eleştiri, denetim, şeffaflık, hesap verilebilirlik, kuvvetler ayrılığı gibi değerlerden rahatsızlığı son yıllardaki uygulamalarından anlaşılmaktadır” dedi. “Oy için tüketimin körüklendiğini bunun sonucunda cari açığın büyüdüğünü, bastırılmış fiyatlar, sübvansiyonlar, Kur Korumalı Mevduat gibi kaynak tüketen tedbirlerle dizginlenen döviz ve dış ticaret açığının her geçen gün büyümekte olduğunu” belirtti.

Karabekiroğlu, “Yolsuzluk Algı Endeksi’nde, Türkiye 2012 yılında 54. sıradaydı, 2022’de 86. sıraya gerileyerek “Gri listeye” alındı” dedi. “GRECO, Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu, 2018 raporunda Türkiye’nin yolsuzlukla mücadele alanında 22 başlıktan sadece iki tanesini yerine getirdiğini belirtmiş, HSK’nın yapısının “bağımsız ve özerk yargıya ilişkin Avrupa standartlarıyla çeliştiğini, bağımsız yargının sekteye uğradığını, siyasi etik yasasının çıkarılmamasını eleştirmiştir” ifadelerini kullandı.  

Ayhan Karabekiroğlu’ nun aday adaylığı vesilesiyle yaptığı açıklama şöyle sona erdi:

“Türkiye’nin sayılan bu problemleri aşmasının yolu, kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti, siyasallaştırılan kamu kurumlarının hukukileştirilmesi, adil rekabete dayalı piyasa ekonomisi, bağımsız Merkez Bankası, şeffaf İhale Kanunu, Bankacılık Kanunu, rekabet, etik ilkeler, hesap verilebilirlik, denetim ve yaptırımın kanunlaşması ve kurumsallaşması, kurumlarda liyakatin öncelenmesi ve biran evvel yürütmeyi millet adına denetleyen Türkiye Büyük Millet Meclisinin etkinliğini arttıracak şekilde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesidir. Orta gelir seviyesini aşabilmenin yolu modern eğitim, özerk ve rekabetçi üniversite, fikri ve vicdanı hür insanlar ve hukukun üstünlüğüdür. Soğukkanlı, açık fikirli, rahat konuşabilmeliyiz.  Vatandaşın betimlemesiyle  “kral değil, kural”, ya da “kim?” değil, “nasıl?” diye bakmak her vatanseverin sorumluluğudur”.

“Genel başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle; biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, biz umudun partisiyiz, biz uygarlığın partisiyiz, biz özgürlüğün, demokrasinin, emeğin partisiyiz. Biz çalışanların, yani alın terinin partisiyiz. Saygılarımla."