Tokat Merkeze bağlı Semerci köyünde yaşayan 11 yaşındaki Enes Yıldırım, Batmantaş Yaylası'na koyun otlatmaya gitmek için yola çıktı. Ancak dönüş yolunda aşırı sis nedeniyle görüş mesafesi düştü ve Enes Yıldırım ayı saldırısına maruz kaldı. Ayı tarafından sırt ve karın bölgesinden ağır yaralanan Yıldırım, durumu üzerine yapılan ihbar sonucunda 112 ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Yıldırım, Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil olarak ameliyata alınan Yıldırım ile ilgili son bilgileri Tokat Devlet Hastanesi Genel Cerrah Uzman Doktoru Ahmet Sümbül anlattı.

Tokat Devlet Hastanesi Genel Cerrah Uzman Doktoru Ahmet Sümbül, Enes Yıldırım'ın durumu hakkında bilgi verdi. Doktor Sümbül, Yıldırım'ın geldiğinde tansiyonunun düşük, nabzının yüksek ve genel durumunun kötü olduğunu söyledi. Ayının arkadan saldırdığı için talihsiz çocuğun bel ve sırt bölgesindeki kaslarının parçalandığını ve bağırsaklarının dışarı çıktığını söyleyen Sümbül, acil bir ameliyat yapmak zorunda kaldıklarını aktardı. Ameliyat sırasında ince bağırsaklarda ve kalın bağırsakta yaralanma tespit ettiklerini ve bunları yaklaşık 3 saat süren operasyonla onardıklarını belirtti. Ardından Yıldırım'ı yoğun bakıma aldıklarını ve dün geceyi yoğun bakımda geçirdiğini ifade etti. Doktor Sümbül, bugün kan verdiklerini ve Yıldırım'ın durumunun biraz daha iyileştiğini belirterek hastayı servise aldıklarını ve bir süre sonra yürüteceklerini söyledi. Ancak bundan sonraki sürecin enfeksiyon gelişmesi ve bağırsakların çalışmasına bağlı olduğunu ve net bir süre vermenin zor olduğunu ifade etti. Tahminen bir hafta on gün hastanede kalabileceğini belirtti.

Enes Yıldırım'ın amcası İbrahim Yıldırım ise haberi köyde aldığını, yeğeninin saldırıya uğradığını öğrenince olay yerine gittiğini ve çocuğun acı içinde olduğunu ifade etti. Ambulansı çağırdıklarını ve hastaneye getirdiklerini söyleyen İbrahim Yıldırım, tedavi sürecinde emeği geçenlere ve devlete teşekkür etti.

Haber: Mustafa Işık