(Haber: Seda Batur)

Tokat Erbaalı, eğitimci, şair yazar Osman Baş, pandemi döneminde yakalandığı hastalık sonrasında 29 Kasım 2020 tarihinde son nefesini vermişti. Hakkın rahmetine kavuşan Osman Baş, Erbaa Tepekışla köyünde toprağa verilmişti.

Azerbaycan’da yaptığı görevleri nedeniyle sıkı dostluklar kuran Osman Baş, bilhassa Şuşa’nın Ermeni işgali altında olmasının acısını ta yüreğinin derinliklerinde hissetmiş, Har-ı Bülbül şiir kitabıyla Şuşa’nın bir gün özgürlüğe kavuşacağını vurgulamıştı. O şiirinin sözleri de Azerbaycan’ın ünlü sanatçılarından AZERİN tarafından şarkı olarak TRT başta olmak üzere her platformda seslendirilmekte. O dönemde kurulan sıkı dostluk sonrası rahmetli Osman Baş’ın vefatı her sevenini olduğu gibi AZERİN’i de derinden üzmüştü. Cenazesinde bulunamamıştı.

AZERBAYCAN’DAN ŞUŞA TOPRAĞI İLE GELDİ

Sanatçı Azerin, Erbaa ilçemizdeki festivalde sahne almak üzere Tokat’a gelmişken, can dostu Osman Baş’ı da mezarı başında andı. Rahmetli Baş’ın eşi Ayşe Koçhisar Baş ile birlikte mezarı başında Osman Baş’ı nan Azerin, Şuşa’dan getirdiği toprağı da mezara bıraktı. Sosyal mecrasında da duygu yüklü bir paylaşım bıraktı. Azerin’in yazdıkları şöyle oldu:

 “Telefonla konuştuk Osman Baş abimle. Çok sevinçliydi. Azerbaycan zafer kazanmış, hasretinde olduğumuz toprağımız, ŞUŞAmız artık düşman taptağından azat olmuştu. “Pehlivanlarımızdan, Azerbaycan askerinden Allah razı olsun. Azerin hanım, inşallah beraber gideriz hasretinde olduğumuz Şuşa’ya. Har-ı Bülbül’e kavuşuruz.” dedi.  Mütevazi insandı Osman bey. Erbaa’da, köydeki bahçeli evine davet etti bizi. Deme son konuşmamızmış. Mezarını ziyaret etmek,ebedi güzergahında görüşmek nasipmiş. Şuşa toprağını getirdim sana abi, bir de bolca dua...

Allah mekanını cennet eylesin, ruhun şad olsun.”

GAZETECİ FATİH KILIÇ DA DUYURDU

Söz konusu ziyaretten haberdar olan gazeteci Fatih Kılıç da sosyal mecra hesabından bir paylaşımda bulundu. Can Azərbaycan'dan, Har-ı Bülbül diyarı ŞUŞA'dan Erbaa'ya sanatçı AZERİN eliyle gelen bir avuç gardaş toğrağı, merhum eğitimcimiz, yazarımız OSMAN BAŞ'ın mezarına bırakıldı. Sanatçı AZERİN, merhum Osman BAŞ'ı sevgi ve saygı ile anarken, eşi Ayse Koçhisar Baş'a başsağlığını duygu yüklü kelimelerle dile getirdi. Gönül çeşmesinden hep güzellikler aktı. Şuşa'nın azadlığını gördü... Cenab-ı Allah gani gani rahmet eylesin.” diye yazdı.