(Haber: Mustafa Işık)

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi İlk Oylaması öncesinde bugün Tokat’ta miting yaptı. Öğleden önce Ordu ilindeki ilk mitingin ardından Tokat Merkez’e geçen Bahçeli, Tokat MHP Milletvekili Adayları Yücel Bulut, Recep Bozdemir, Ayhan Özçelik, Uğur Değerliyurt, Ayla Bedirhan Çelik, MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, Merkez İlçe Başkanı Murat Yücel başta olmak üzere Tokat teşkilatlarıyla birlikte Tokatlı seçmene hitap eti. Karayolu trafiğine kapatılan Gaziosmanpaşa Bulvarı Niksar yolu mevkiinde Saat 15.00’ten itibaren miting alanda kalabalık toplanmaya başlamıştı. Saat 17.10 sularında Tokat’a geldi.

“AZİZ MİLLETİM SIRA SENDE”

İstiklal Marşımızın okunması sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende’ temalı açık hava toplantıları çerçevesinde Tokat’taki mitinginde halkı selamlayarak konuşmasına başladı. Tokatlı Gazi Osman Paşa’yı, Molla Lütfü’yü andı. “Gücümüze güç ekleyen, heyecanıyla önümüzü aydınlatan Tokatlı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

"HUZURUN GÜVENCESİ CUMHUR İTTİFAKIDIR”

MHP Lideri Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerini kundaklamak için karanlık ellerin devrede olduğunu vurguladı. “Türkiye tarihinin en kritik seçimleri 14 Mayıs’ta yapılacaktır. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ya huzur kazanacak ya zillet kazançlı çıkacaktır. Ya Tokat kazanacak, ya da milletsizler istikbalimizi karartacaktır. Artık sinsi oyunlar, rezalet serüvenleri kapanmalıdır. İhanetin perdesi yırtılıp atılmalıdır. Tokat’ın kaybedecek vakti yoktur. Şimdi sizlere soruyorum, yüksek sesle cevap vermenizi bekliyorum” diyerek halka sordu. “Seçimlere hazır mısınız? Sandığa ne olursa olsun gidecek misiniz? 3 gün sonra geleceğini müdafaa edecek misiniz? MHP’ye tam destek, hep destek, sonuna kadar destek olacak mısınız? Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı sahiplenecek misiniz? Aynı şeyi Gazi Osman Paşa da yapmıştı. Bu evetler istiklale ve istikbale sahip çıkmaktadır. Türkiye Kızılelma hedefindedir. Cumhur ittifakı ümitleri canlandırmıştır. Türkiye kriz üreten parlamenter sistemin prangalarından kurtulmuştur. Bu başarı milletimizin başarısıdır. Millet azim ve kararlılığı ile geleceğini sahiplenmiştir. Cumhur ittifakı devletin ve milletin bekasını hedef almış, provokasyonlarla mücadele etmiştir. Dünyaya vurulacak Türk mührünün sahibidir. Türk Milletinin hainlere gösterdiği milli tepkinin adı, ülkemizin kalkınmasının, refah ve huzurun güvencesi Cumhur İttifakıdır. Bizim ittifakımız TC. beka ve birliğini sadakatle savunarak yeni bir demokrasi zaferi sonucu Türkiye’yi ileri taşıma mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. Hiç kimse boş hayale kapılmasın çünkü MHP ve Cumhur İttifakı alayına göğüs germeye, kirli oyunlarını bozmaya muktedirdir. Demokratik hesap günü ufakta görülmüştür.” dedi.

“AFETLERİN YARALARI SARILACAKTIR. YAPARSA CUMHUR İTTİFAKI YAPACAKTIR”

Yeni Yüzyıl, Yeni Türkiye, Yeni Hayat vurgusuyla yasal düzenlemelerin seri halde hayata geçirileceğini belirten MHP Lideri Bahçeli, deprem, afet, sel gibi afetleri gündeme getirdi ve “inanıyorum ki Cumhuriyetin yeni yüzyılında güçlü ve muktedir Devleti hep birlikte ihya edeceğiz. Gün eksiklerimizi gediklerini kapatma, yaralarımızı sarma günüdür. Felaketler üzerinden cepheleşme yaratanlar insafsız, izansızdır, vicdansızdır. Türkiye güçlü bir devlettir, her sorunu çözecek kabiliyettedir, yeter ki bir olalım, dayanışma içinde olalım.” Mesajı verdi. Cumhur ittifakının hiçbir insanı açıkta bırakmayacağını vurguladı. Her sözlerini tuttuklarını anlattı. “Türkiye’nin önü açıktır, istikbal Türk Milletinindir. Eser ve hizmet siyaseti sekteye uğramamalıdır. Zillet partilerine Tokat’tan çığ gibi bir tepki yükselmelidir.” diyerek sözlerini devam ettirdi.

CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU

            Bahçeli, Cumhur İttifakını anlatırken “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi aradığımız şifadır, nitekim layık olduğumuz istikrarı sağlamıştır. Türkiye 14 Mayıs’tan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci dönemine geçecektir. Sağlam ve emin irade Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın sayfalarını açacaktır. Eser ve hizmet siyaseti kesintiye uğramamalıdır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem krizdir, kutuplaşmadır, istikrarsızlıktır. Türkiye geriye değil, ileriye gidecektir.” İfadelerine yer verdi.

 “KILIÇDAROĞLU TERÖRİSTLER İLE YOL YÜRÜMEKTE”

Dr. Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın, milletin bekası, ülkenin bağımsız geleceği için dünden daha önemli bir görevle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Bahçeli, konuşmasında “Bu görev tarihidir, tehiri ve tevzisi düşünülemez. Maruz kaldığımız stratejik tehditler küresel senaryoların bölgemizde gösterime sokulan bugünkü sahnesinden başka bir şey değildir. Milli birliğimizi, milli güvenliğimizi, milli çıkarlarımızı, milli varlığımızı, milli gelecek projelerimizi sömürge hesaplarına, lord planlarına, egemen güçlerin inisiyatifine teslim etmek isteyenler ayan beyan ortadadır. Bunlar zillet ittifakında yuvalanmışlardır. Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu teröristlerle yol yürümektedir. Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu zalimlerin kontrolündedir. Bu nedenle paravan adaydır, kumandalı adaydır, kukla adaydır, 7+2 formatlı kumar masasının icazetli adayıdır. Kılıçdaroğlu Türkiye düşmanlarına yakayı kaptırmıştır. Onların dümen suyuna girmiştir. Maalesef CHP artık tanınmaz ve tanımlanamaz haldedir.” sözleriyle Millet İttifakı Adayına yüklendi.

“ATATÜRK’ÜN KURDUĞU PARTİ HDP İLE TEK YUMURTA İKİZİNE DÖNMÜŞTÜR”

CHP'ye yönelik eleştirilerini devam ettiren Bahçeli, “Aziz Atatürk’ün kurduğu parti, şimdi HDP’yle tek yumurta ikizine dönüşmüştür. Mehmetlerimizin katilleri Kılıçdaroğlu için çalışmaktadır. PKK ve FETÖ Kılıçdaroğlu lehine propaganda yapmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yol açtığı Erzurum provokasyonun altından da bölücüler ve FETÖ’cüler çıkmıştır. Karşımızdaki güruh demokrasi katilidir. Karşımızdaki ittifak terör ve ihanet ittifakıdır. Tokat’ta CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, gelin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne birlikte sahip çıkalım. Aziz Atatürk eserlerine ve emanetlerine beraberce destek olalım. İYİ Parti’ye oy veren kardeşlerim, gelin bu şerefe siz de dahil olun. CHP ve İYİ Parti yönetimleri yoldan çıkmıştır. Bu iki parti Türkiye muhalefetinde söz kesmiştir. Yanlarına da Kandil ile Pensilvanya’yı alarak zehir ve zillet saçmaktadırlar. Oyun büyüktür. Senaryo karanlıktır. Tehlike zillet ittifakında düğümlenmiş haldedir. Geride bıraktığımız iki haftalık süre zarfında cereyan eden provokasyonların iç yüzüne bakıldığında Kılıçdaroğlu’nun, iç ve dış ihanet cephesinin Türkiye’yi mahvetmek için her fırsatı ganimet gördüğü anlaşılmaktadır” şeklinde konuştu.

“ANADOLU ÇOCUĞU RECEP’İ EZDİRMEYİZ”

            MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli saat 17.45’te konuşmasını sonlandırırken “Hansa, Sam’e, Coniye Anadolu çocuğu Recep’i ezdirmeyiz” ifadelerini kullandı ve halkı selamlayarak konuşmasını bitirdi.  Tokat’taki Türkmenlerin Kaftan hediyesi oldu.