(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda yapılması planlanan bakım onarım ve modernizasyon çalışmaları öncesi Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından yerinde incelemeler yaptı.

Kayıtlarda 31 Temmuz 1963 yılında başlanan ve kademeli olarak türbine çevrilen Gaziosmanpaşa Stadyumu yıllar sonra yıpranmaya başladı. Kale ardı kısımlarda betonlarda çökme ve yıkılmalar meydana gelen Stadyumda, Tokatspor’un küme düşmesinden sonra profesyonel takımı olmadığından maç oynanmıyordu. Bu sene 3’üncü Lig için mücadele eden Tokat Belediye Plevnespor, oynandığı Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda ikinci yarı Spor Güvenlik kararıyla deplasman takımların taraftarların güvenlik açısından uygun olmadığından yasak getirilmişti. Liglerin bitmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman heyet 10 Mayıs günü Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. İncelemeleri tek tek fotoğraf halinde rapor eden heyet Stadyumun bakım-onarım mı yoksa yeni bir Stadyum mu yapılsın onu önümüzdeki günlerde tutacağı rapor doğrultusunda belli olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirilen heyetin raporu tutmasının ardından yolcu eden Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Müdür Eger, “ilimizin tek takımı olan Tokat Belediye Plevnespor, bu sezonu şampiyon olarak kapadı. BAL liginden bir üst lig olan 3. lige yükseldi. Biz de üçüncü ligin hazırlıklarını son maçın oynanmasıyla birlikte başlayalım. Çünkü profesyonel ligde, BAL liginde tanınan toleranslar federasyon tarafından tanınmıyor.” dedi.

“BİZİM TEMENNİMİZ YENİ STAT OLMASI”

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, “bir an evvel ilimizin futboluna, profesyonel futboluna hizmet edecek bu stadın eksiklerini tespit ederek yeni sezona hazır hale getirmek için çalışma yapalım dedik. Bu doğrultuda valiliğimiz aracılığıyla bakanlığımıza yazdığımız yazı neticesinde de bugün işte arkadaşlarımız teknik elemanlar geldiler. Onlara da bizim düşüncelerimizi söyledik. Hatta siz basın mensuplarının orası dar ve geniş olmasını istedik. Protokol tribünü dar sayısı az geniş olsun ve BAL liginde oynanırken işte açık tribün misafir takım seyircisinin olduğu yerdeki eksiklikleri bir an evvel giderelim ki ligler başladığı andan itibaren Tokat'ımızın olumsuz bir şeyle anılmasın diye önüne geçelim istedik. Bu doğrultuda da çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi biliyorsunuz biraz önce teknik eleman arkadaşlarımız söyledi. Onlar rapor tutacaklar. Onların tuttuğu rapor doğrultusunda yatırım işletmeleri genel müdürlüğü hangi yönde karar verirse o yönde hızlıca başlayacağız. Bizim temennimiz yeni stat olması.” diye konuştu.

“BU ORTAK OLARAK VERİLECEK BİR KARAR”

Müdür Eger, “ben her konuşmamda diyorum. Bu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ve İl Müdürlüğünün tek başına alacağı bir karar değil. Şehrin dinamikleriyle birlikte oturulup yerine mi yapılması daha uygun olacak? Yoksa başka bir alan bulunup oraya mı yapılması? Bu ortak olarak verilecek bir karar. Ona göre yol belirlenir.” açıklamasında bulundu.

“EĞER Kİ MEVCUT YERE KARAR VERİLECEK OLURSA 15 BİN KİŞİLİK STAT YAPILABİLİR”

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, “benim düşüncem fazla uçuk olmadan mesela Çorum Stadı 15 bin kişilik çok büyük ihtiyacı gideriyor. Buraya da 10-15 bin arasında bir rakamda stat olabilir. Tribünler biraz oyun alanına yakın olarak, yakınlaştıracağız. Tabii bu biliyorsunuz ilimize atletizm pistinin yapımına başlayacağımız için artık bu sahada atletizm pisti olmayacak. Tribünleri sahaya yanaştırmak suretiyle, Fenerbahçe stadında olduğu gibi diğer statlarda olduğu gibi kalenin arkasındaki sektör alanları da yaklaştırmak gibi düşüncemiz var. Zaten şu haliyle 15 bin kişilik stat yapmak mümkün değil. Bu tribünleri yan taraftaki boşlukları çekmek suretiyle burada daha önceden de tesisler daire başkanımız gelmiş söylemiş zaten. 12-15 bin arasında bir stat otururdu diye. Eğer ki mevcut yere karar verilecek olursa 15 bin kişilik stat yapılabilir.” şeklinde konuştu.