Tokat futbolunu üst liglere taşımak için kurulan belediyemiz destekli Tokat Belediye Plevnespor Kulübü Futbol Takımımız geçen sezon başarılı bir çalışmayla Bölgesel Amatör Lig (BAL)’a çıkmıştır. Bu sezon da aynı düşünce ile profesyonel 3. Lig’e tekrar çıkmak için çalışacaktır. Biz de inşallah takımımız 3. Lig’e çıkarak Tokat futbolunda Merkür Holding Erbaaspor Kulübünden sonra profesyonel takım olur temennisindeyiz. Hayırlı olsun diyelim.

Biz de 50 yıllık tecrübemizin ışığı altında yorumlayarak bu sütunlarda Tokatlı futbol severleri bilgilendirmek istedik.

1) TFF, ülkemizde BAL liglerinde takımların sayısı çoğaldığı için bu sezon geçmiş yıllardaki 3. Lig grupları gibi gruplara ayırmıştır. Tokat Belediye Plevnespor Futbol Takımı, eskiden 3. Lig’lerde olduğu gibi Karadeniz Grubu’na dahil edildi. Takımımız, Karadeniz sahillerinde bulunan Samsun, Ordu, Giresun, takımlarının yanı sıra Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Amasya ili temsilcisi 14 Takımlı 4. Grup’ta bulunuyor. Hemen hemen en kuvvetli grupta yer almış olmasına rağmen Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane vs. gibi vilayetlerin diğer liglerde (3-2-1) yer alan takımların da bulunması nedeniyle BAL Ligi takımlarının kaliteleri daha düşüktür diye düşünüyoruz. Her ne olursa olsun Tokat Belediye Plevnespor bu grupta şampiyonluk mücadelesi verecektir.

2) Tokat Belediye Plevnespor Futbol Takımımız tüm hazırlıklarını profesyonel kulüp havasında yapmaktadır. Bu meyanda eski Tokatspor Kulübünün tesisini açarak profesyonel takım düzeniyle çalışmaktadır. Yeme içme, konaklama ve antrenmanlar (özel çim sahada) bu tesiste yapılmaktadır.

3) Tokat Belediye Plevnespor takımımız bir profesyonel kulüp davranışıyla sezon açılış kampını Afyon’da gerçekleştirerek önemli hazırlık maçları oynadı. Geçen hafta sonu da komşu vilayetimiz Sivas’a gidilerek süper lig temsilcisi Demir Grup Sivasspor ile hazırlık maçı oynamıştır. Takımımız mağlup olmasına rağmen, maçı izleyen tüm futbol otoritelerinin dikkatini çekmiştir. Hatta Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın beğenisi kazanmıştır. Bu hafta sonu ilk maçını Gümüşhane’de oynayacak olan takımımız inşallah iyi bir netice olarak yeni sezona iyi bir başlangıç yapacaktır. Biz şimdiden Tokat Belediye Plevnespor Takımımıza başarılar dileriz. Başta Kulüp Başkanı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu olmak üzere Yöneticiler İsmet Yiğit, Mehmet Elibol, Muhsin Şenocak, Fubol Şubesi Koordinatörü Vejdi Ayça, Genel Kaptan Enver Urgancı, Teknik Direktörümüz Semih Tokatlı, yardımcı antrenör Çağlar Ayan, kaleci antrenörü Mehmet Dönmezdemir’i tebrik eder, başarılar dileriz.

Hülasa, vilayetimizin Valisi sn. Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı sn. Eyüp Eroğlu, siyasi parti başkanları ve yöneticileri, Tokat’ımızdaki DİMES A.Ş. gibi kıymetli fabrikalarımızın Yöneticileri, belli başlı iş insanları, sivil inisiyatiflerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, futbol taban birlikleri, profesyonel futbol kulübünü tekrar kazandırmak isteyen tüm futbol severleri yeniden heyecanla bir araya gelerek Tokat Belediye Plevnespor’u desteklemeye davet ediyoruz.

Tokat spor severlere selam ve saygılarımızla…