Haber: Bekir Binbaş

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’daki çöp dağlarını gül bahçelerine dönüştürdüğünü belirterek,  “Tokat’ımızın incisi 900 Adımda 900 Yıllık Tarih dediğimiz bu alandayız. Ecdadımızın yaptığı Yağıbasan Medresemizin Türk İslam Bilim Tarihi Müzesi olması noktasında açılışını yapmış olacağız. Değerli Misafirimiz Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve bilhassa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizim belediyecilikte duayenimizdir. Ben buradan emeğiniz için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bizler de genel merkezimizi, Cumhurbaşkanımızı mahcup etmeden Tokat’ımıza sekiz buçuk yıldır hizmet etme gayretindeyiz. Ekibimizle, teşkilatımızla, vekillerimizle, bürokrasimizle bir uyum içerisinde; derdimiz şehrimiz, derdimiz Tokat’ımız diyerek yola koyulduk, çalışıyoruz. Bu şehre değer katmaya gayret ettik. Birlikte başardık. Birlikte beraberce kararlar verdik. Hamdolsun Tokat’ımızı hak ettiği güzel noktalara getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bizim belediyecilik anlayışımızda Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında başlattığı ve İstanbul’daki o çöp dağlarından yine o keşmekeş trafiğinden, solunamayan o havalardan almış olduğu İstanbul’u gül bahçelerine dönüştürdüğü anlayış var. Halka halka, ilmek ilmek işlediği o İstanbul’u ve insanlarını gaz maskelerini bir tarafa bırakıp tertemiz bir havada bir şehirde yaşattığı o belediye anlayışını biz kendimize rehber edindik. Tokat’ımıza Ak Belediyecilik anlayışını yerleştirmeye gayret ediyoruz. İnşallah Rabbimiz çıktığımız bu yolculukta bizleri mahcup etmesin diyorum.”

SÖZ VERDİĞİMİZ PROJELERİMİZİ TAMAMLIYORUZ

İlk döneminde 61 proje sözünün % 95’ini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Eroğlu, ikinci döneminde söz verdiği 71 projenin geçen üç buçuk yılda % 60’ını tamamladıklarını söyledi.

GEÇMİŞİN İHYASI GELECEĞİN İNŞASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Tokat’ın geleceği için projeler hayata geçirirken tarihi varlıkların, kültürel mirasın ortaya çıkarılmasını da önemsediklerini dile getiren Başkan Eyüp Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle bu ikinci dönemimizde geçmişin ihyası geleceğin inşası ilkesi ile Sulusokak bölgemizde yapılan bu çalışmaları ortaya koymanın gayreti içerisinde olduk. Buradan değerli Anayasa Komisyonu Başkanımız Tokat Milletvekilimiz Sayın Yusuf Beyazıt’a teşekkür etmezsem konuşmam eksik kalır. Bu gördüğümüz bütün bu alanlardaki eserlerimizi eski zamanlarda toz toprak içerisinde gördüğümüzde hep hayıflanmıştık. Hamdolsun Ak Parti iktidarında bu güzel eserler Sayın Anayasa Komisyonu Başkanımız Yusuf Beyazıt’ın Vakıflar Genel Müdürlüğü döneminde değerli hizmetleri ve gayretleri ile sırasıyla ortaya çıktı. Biz de kendisinin bıraktığı yerden birbirinden güzel bu eserleri bir bütüncül yaklaşımla bölgeyi bir açık hava müzesi haline getirmek suretiyle çalışmaları sürdürüyoruz. İçerisine de fonksiyonlar vererek bu güzellikleri oluşturmaya gayret ediyoruz. Şu ana kadar şehrimizde 8 tane müzemiz var. Bunlardan 3 tanesi belediyemize ait olan müzelerimiz. Yağıbasan Medresesi Türk İslam Bilim Tarihi müzesi ile müze sayımız dokuza yükseldi. Birkaç hafta sonra su ve temizlik müzemizle birlikte sayıları ona çıkacak. Bu bölgemizde restorasyonu devam eden iki tane müzemizle birlikte sadece bu bölgede on ve toplamda 13 tane müzemizle Tokat’ımız yeni müzelere kavuşmuş olacak. Biz bu tarihi eserleri önemli ve değerli buluyoruz. Şehrimizin hem geçmişini ihya ederek hem geleceğini inşa ederek önemli bir turizm merkezi haline gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz.”

SON SEKİZ BUÇUK YILDA 2 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK

Tokat Belediyesi olarak son sekiz buçuk yılda yaptıkları belediye yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Eroğlu “Geçenlerde bir hesap yapalım. Acaba sadece yatırım için sekiz buçuk yılda Tokat Belediyesi olarak neler yaptık diye şöyle bir topladığımızda tam 2 milyar liralık yatırımı şu ana kadar yaptığımızı gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha nice hizmetleri şehrimize ve aziz hemşerilerimizin yararına yapmayı bizlere ve emeği geçen herkese yapmayı nasip etsin diyorum” dedi.  

TOKAT İÇİN ÇALIŞMAYA,  PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuşmasında projelerin devam edeceğini dile getirirken şunları söyledi: “Önümüzde çok önemli projelerimiz var. O projelerle ilgili gelişmeleri de düzenli olarak Tokatlı hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Kimi projelerimizin çalışmaları devam ederken kimi projelerimizin hazırlıklarını yapıyoruz. Her gün şehrimizi bir adım daha ileri taşımaya gayret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”