Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (Tokat TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gökdere, bir ulusal gazetede yayınlanan havalimanının çatısının uçtuğuna dair yanlış bilgilendirme ile yapılan ve gerçeği yansıtmadığını söylediği haberi okuduğunda şaşkınlığını gizleyemediğini dile getirdi. Durumu araştırmak için Tokat Havalimanı Bölgesine gittiğini ve yetkililerle telefonla yaptığı görüşmelerde yapılan haberin doğru olmadığını bizzat gördüğünü söyleyen Başkan Gökdere: “Tokat Havalimanı Bir Değerdir, Yıpratılmasına İzin Veremeyiz!” ifadelerini kullandı.
“NE UÇAN ÇATI GÖRDÜM, NE DE ZARAR GÖRMÜŞ BİR YAPI GÖRDÜM”
Tokat-İstanbul arası haftalık 8 seferin yapıldığı Tokat Havalimanından başka şehirlere de rota oluşturulmaya çalışıldığı şu dönemde, gerçeği yansıtmayan bir haberin ulusal medyada yer aldığını söyleyen Başkan Gökdere: “Düşünün… Devasa bir yatırım var. Yatırım yapıldıktan sonra da kapsamı ve sağladığı faydanın geliştirilmesi için, yeni seferler düzenlenmesi, İstanbul haricindeki şehirlere de hava ulaşımının sağlanabilmesi için gayret gösteriliyor. 2 bin 700 metre uzunluğundaki pistiyle ülkenin gözbebeği bir yatırım bu. Ve bu yatırım Tokat’ta yükselmiş. Yapılan haberi okuduğumda inanın şaşırdım. Telefonla yetkililerle temasa geçtim. Hatta bizzat gidip uzaktan gözlemledim. Aynı zamanda inşaat işi de yaptığım kamuoyu tarafından biliniyor. Bu işlerden anlarım. Yani ben ne uçan bir çatı gördüm, ne de zarar görmüş bir yapı gördüm. 
“TEPKİSİZ KALMAMALIYIZ”
Bununla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ya da havalimanının bağlı olduğu genel müdürlük muhakkak bir açıklama yapacaktır. Ben şahsen yetkili bir merciden açıklama beklemek yerine, sivil toplum örgütleri olarak bu yatırımı yıpratmaya yönelik eylem olarak gördüğüm yanıltıcı habere karşı tepkisiz kalmamalıyız diye düşünüyorum. Tokat Havalimanı bir değerdir. Yıpratılmasına izin veremeyiz, vermemeliyiz! Havalimanı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığı 25 Mart tarihinden sonra şehrimizde birçok geniş çaplı ve üst düzey yetkililerin katıldığı verimli çalışmalar gerçekleştirildi. Neden? Çünkü havalimanımız var. Geçtiğimiz yaz bir sürü sosyal etkinlik gerçekleştirildi. Neden? Çünkü havalimanımız var. Esnafımız para kazandı, otellerimiz yatak kapasitelerini doldurdu, şehrimize ciddi bir sayıda misafir geldi. Neden? Çünkü havalimanımız var. 
“ÇATININ SAĞLAM OLDUĞUNU GÖSTEREN FOTOĞRAFLARI PAYLAŞIYORUZ”
Soruyorum… Şimdi uçamayan çatı için uçtu algısı oluşturursak İzmir’e nasıl uçacağız? Antalya’ya nasıl uçacağız? Bu konuda şevkle çalışan insanların verdikleri emeklere yazık değil mi? Yapılan bu dev yatırımın itibarsızlaştırılmaya çalışılması üzücü değil mi? Bu durum bu şehre yapılan bir haksızlık değil mi? Yerel basınımızdan, Tokat’taki sivil toplum örgütlerimizden, iktidarı muhalefeti demeksizin tüm siyasi partilerimizden bu noktada havalimanımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Yıllarca havalimanının bu şehirdeki varlığı sürsün diye verilen emek korunsun istiyorum. Gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Bu itibarsızlaştırma çabasını gördükçe sözcü ya da sözcülerinin gözümüzden düştüğü bir noktadayız. Çok şaşkınım. Tokat Havalimanının çatısının uçmadığını kanıtlayan, sağlam çatının fotoğraflarını da kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.