(Haber-Foto: Mustafa Işık)

14 Mayıs seçimlerin ardından gözler 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerine çevrildi. MÜSİAD Tokat Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Misafir, gazetemize yapmış olduğu 14 Mayıs seçim değerlendirmesinde Türk milletinin ne kadar feraset sahibi olduğunu bir kez daha sandığa yansıttığını ancak hala çözülmesi gereken sorunlar olduğu mesajını da tüm siyasetçilere iletmiştir hatırlatmasında bulundu. Başkan Misafir, “14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen seçimler sonucunda Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. Tura kalırken İlimizi TBMM’ de temsil etmeye hak kazanan Milletvekillerine hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyorum. Sonuçların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerken, ülkemizin gelişme ve kalkınması noktasında yapılacak her çalışmanın bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra yanında olacağız.” dedi.

“HALKIMIZIN SANDIĞA YANSITTIĞI HER DÜŞÜNCE ÜLKEMİZİN GELİŞME VE KALKINMASINA KATKI SAĞLAMAKTADIR”

14 Mayıs tarihinde gerçekleşen ve % 90’ları bulan yüksek oranda bir katılım sağlanan seçimlerde millet iradesi sandığa büyük oranda yansımıştır. Tüm dünyaya algılatılmaya çalışılan olumsuz havanın aksine Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milletiyle birlikte tam bir demokrasi dersi vermiştir. Bu manada seçimlerin bir Demokrasi şenliği şeklinde ve sükûnetle geçmesini sağlayan Yüce Milletimize teşekkür ederim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkımızın %49,50'si Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, % 44,89’u Millet İttifakı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, % 5,17’ si ise Ata İttifakı adayı Sayın Sinan Oğan’a oy vermişler ve bu netice seçimlerin 2. Tura kalmasına sebep olmuştur.  Türk milleti ne kadar feraset sahibi olduğunu bir kez daha sandığa yansıtmış, ancak hala çözülmesi gereken sorunlar olduğu mesajını da tüm siyasetçilerimize iletmiştir. Halkımızın sandığa yansıttığı her düşünce ülkemizin gelişme ve kalkınmasına katkı sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİMİZİN BÖLGESEL SORUNLARIMIZIN TAKİPÇİLERİ OLACAKLARINA İNANCIMIZ TAMDIR”

Başkan İhsan Misafir, “Milletvekili seçimlerine baktığımızda, bölge halkımız son seçimlerde olduğu gibi 3 Milletvekili AK Partiden, 1 Milletvekili CHP’den, 1 Milletvekili de MHP’den seçerek ilimizi TBMM’nde temsil etmek üzere kendilerini görevlendirmiştir. Milletvekillerimizin bölgemizde ki tüm vatandaşlarımızı kucaklayacak politikalar geliştireceklerine ve bölgesel sorunlarımızın takipçileri olacaklarına inancımız tamdır. İş İnsanları Derneği olarak, Milletvekillerimizle iş dünyamızı ve bölgemizi ilgilendiren sorunlar hususunda her zaman iletişimde olmaya gayret göstereceğiz. Kendilerine bölgemizin gelişme ve kalkınması hususunda ki çalışmalarından ötürü başarılar dileriz. Ülkemiz de yaklaşık 20 yıldır süregelen istikrarın devam etmesini arzu etmekteyiz. İnşallah önümüzde ki yıllar da ihracat ve üretim rekorları kırılmaya devam edilecektir.  Tüm bunlar güçlü iktidarla mümkündür. Bu minvalde, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2. Tur oylamasının önce Aziz Milletimiz ve mazlum coğrafyalara sonra tüm Dünyaya hayırlar getirmesini temenni ederim.” diye konuştu.