(Haber-Foto: Mustafa Işık)

28 Mayıs’ta Türkiye yeniden seçime gidiyor. 14 Mayıs’ta yapılanan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı’nda 50+1 aşamayan 3 aday Cumhurbaşkanlığı seçimini 2’inci turan taşandı. Yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için artık söz seçmenlerde. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı bileşenleri hafta boyunca Cumhurbaşkanlığı adayları için hafta boyunca seçmenlerde oy istiler. Millet İttifakı bileşenlerinden Demokrat Partisi Tokat İl Başkanı Kemal Metin, 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında görüş bildirirken Tokat’ın sorunlarından bahsetti. Başkan Metin, “ülkemiz ciddi bir sıkıntı geçiriyor. Bu sıkıntıyı gören altı tane biliyorsunuz parti başkanları bir araya geldiler. Bu sıkıntıyı nasıl gideririz diye. Çare bulmaya çalışıyorlar. İşsizlik, enflasyon, pahalılık, hak hukuk, adalet diye bir araya geldiler. Bir mutabakat yaptılar, anlaşma yaptılar. Bunu biz gidereceğiz dediler. Çocuklarımızın geleceği, cumhuriyetin yaşatılması, demokrasimizin devamı, Atatürk'ü unutturmamak, bayrağımız ve vatanımız için 28 Mayıs'ta bir seçime gidiyoruz. 14 Mayıs'ta seçimler bitti. O seçimde sandık başkanlarının da boşluklar meydana geldi. Müşahitlerden noksanlıklar vardı, şimdi bunları giderdik.” dedi.

“KADINLARIMIZIN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE ETKİ EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Demokrat Partisi Tokat İl Başkanı Kemal Metin, “14 Mayıs seçiminde 3 Aday ortaya çıktı. Bunlardan bir tanesi Ata İttifakının adayı olan Sinan Oğan’dı hafta içeresinde Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakını seçerken Ata İttifakı’nda yer alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’da Millet İttifakı'na geçti. Bakalım bunların ne kadar katkıları olacak. Eski ülkü ocakları başkanları, milletvekilleri, eski genel başkan yardımcıları Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirttiler. Benim bu seçimlerle ilgili bazı şüphelerim var. Çünkü akşam dokuz buçukta kalsaydı Sayın Cumhurbaşkanı bunu on defa saydırdı. İstanbul seçimleri gibi bunu kapatırlardı Demek ki burada bir şeylik var. Gördükleri sıkıntı, noksanlıklar var ki bunu kabul ettiler. Hemen derhal ne yaptılar? İkinci seçimi kabul ediyoruz dediler. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Arada çok az bir fark var, bunun kapanacağına inanıyorum. Sandık başına gitmeyen 8 milyon seçmen var. Ondan sonra oy kullanmayanlar var. Eğer bu seçmenler sandık başına gelir çoğunluk sağlanırsa bir netice alınır gibi düşünüyorum ben. Sonra Ümit Özcan Millet İttifakı'na geçerken sığınmacılar, anayasanın ilk dört maddesi TC gibi tutumları biraz etkili olacak gibi geliyor bana. Sinan Oğan’ın seçimden önceki açıklamalarıyla, seçimden sonra Cumhur İttifakına katıldıktan sonra ki açıklamaları değişikti. Buda ona oy verenlerin kararını etkileyeceğini Kemal Beye vereceklerini düşünüyorum. Başka bir etken ise, kadınlarımız. Seçimi kadınlar kazanır diye bir söylem vardır. Çünkü kadınlar her kapıyı açar. Her eve girer. Buda etkili olmuştur. Geçen gün ittifak bileşenlerimiz kadınlarıyla bir toplantı yapıldı. Müşahitler konusunda orada güzel bir şekilde anlatımlar oldu. Yapılan bu toplantıların ardından kadınlarımızın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine etki edeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Cumhur İttifakı hakkında da görüş belirten Başkan Metin, “Hüda-Par’ın Cumhur İttifakı'na geçmesine faydası olacağına inanmıyorum. Çünkü milletvekillerin seçildikten sonra mecliste yemin ettiği metin hakkında açıklamaları oldu. Bu tutumları anlamsız gelirken halkta da tepkiye neden oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞKAN METİN TOKAT’IN SORUNLARINA DEĞİNDİ

Tokat’ın sorunlardan bahseden Metin, “Tokat'ta ben Yazıcıoğlu’nda oturuyorum. Hiç buraya bir yatırım yapılmadı. Ne bir çocuk parkı, ne bir kaldırımla ilgili bir şey yapılmadı ve bunların yapılmasını istiyorum. Bunun dışında Tokat'ta bir gürültü kirliliği var. Motosikletler, taksiler, caddeler, sokaklar gibi başıboşluk gibi şeyler gözlemliyorum. Bunlarla ilgili önlem alınmasını istiyorum. Geçen Niksar'da bir uyuşturucu yakalandı takside. Birde İstanbul'dan Tokat'a gelen bir arabada yakalandı. Acaba bunlar neyin nesi? Burada bir şebeke mi var? Bunların açığa çıkarılması lazım. Bunun dışında şeker fabrikamız satıldı. Turhal Şeker Fabrikası özelleştirildi. Bunların yanına herhangi bir millet istihdam edecek, gelir sağlayacak insanların çalışacağı bir şey yapılmadı. Yine mecliste hiç Tokat'ın sorunlarını dile getiren yok. Sadece Kadir Durmaz doğru sorularını dile getirdi. Tokat'ın başka bir sorunu da parklarda köpek gezdiriyorlar. Milletin oturacağı yerleri falan kirletiyorlar buna bir önlem almasını istiyorum. Sosyal tesislerde Suriyeliler işgal etmiş. Çocuklarımız orada hiç kullanamıyorlar, oynayamıyorlar. Orada ben gidiyorum, çok geziyorum buralarda. Kamelyaları kirletiyorlar, kırıyorlar, tahtalar. Bunların kontrol edilmesini istiyorum. Fiyatlarda çok fazlalık var. Bunların denetlenmesi lazım. Bir de Tokat deprem bölgesi. Burada yüksek yüksek binalar yapıldı. Bunları nasıl ruhsat verdiler? Niye böyle yaptılar? Bunlar üzerinde tereddütlerim var. Yanlış geliyor bunlar bana. Tokat şimdi büyükşehir olmaya çalışıyor ama hep göç var. Bunun önüne geçilmesi için iş sahaların ve istihdam alanlarının yaratılması gerekiyor. Mesela Tokat'ta bir cips fabrikası kurula bilinir. Allah razı olsun, şu ırmağın kenarı. Gayet güzel oldu. Pislikten kurtuldu. Millet oturuyor, sohbetler ediyor.  Yapanlara ben teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

KİM KAZANIRSA KAZANSIN, BİZİM BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Demokrat Partisi Tokat İl Başkanı Kemal Metin, “28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerin vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah en iyisi olur. Kim kazanırsa kazansın, bizim başımızın üstünde yeri var. Her zaman onlar da zaten millet için çalışıyor. Hak, bu, adalet, doğru işlesin.” açıklamasında bulundu.