(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Yeniden Refah Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Oğuzhan Aydan, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından değerlendirmede bulundu. Başkan Aydan, "Biz Milli Görüş mecliste diyerek çıktığımız bu yolda çok şükür  artık mecliste milli görüş olarak bulunuyoruz. Ayrıyeten biz tüm Türkiye'ye milli görüş, milli muhalefet nedir? Bunu göstereceğiz sergileyeceğiz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğiz. Bu tüm siyasi partiler için de geçerli. İktidar kanadında bulunan partiler için, şahıslar için de geçerli. Bu şekilde milli bir muhalefet pozisyonunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'nin beklediği bir sonuç oldu. Bizlerin de beklediği bir sonuçla karşılaştık. Çok şükür ki Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan ikinci turda seçtirdik. Bunun için seçim sürecinde elimizden geleni yaptık çalışmalarda bulunduk. İttifak partileri olarak birleşerek birlikte çalışmalar yürüttük. Bu şekilde de Tayyip Erdoğan'ın kazanması için çalışma yapmış olduk." dedi.

 

“30 MADDE GERÇEKLEŞTİRİLİRSE REFAH SEVİYESİ YÜKSELECEKTİR”

Yeniden Refah Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Oğuzhan Aydan, "Yeniden Refah Partisi olarak Fatih Erbakan'ın liderliğinde Yeniden Refah Partisi olarak sadece ekonomi üzerine proje üretmedik. Ekonomi, dış ilişkilerde, içeride, her yerde Türkiye'nin sıkıntı yaşadığı, adalet politikalarında, dış ilişkiler politikalarını, iç işlerinde, ekonomide her yerde Yeniden Refah Partisi olarak bizim projelerimiz var. Biz bu projeleri mecliste gür bir sedayla Fatih Erbakan liderliğinde haykıracağız. Doğruları savunacağız. Yapılan yanlışların önüne geçmek için çalışacağız. Bu ekonomi modeline geldiğimizde Cumhurbaşkanımıza AK Parti tarafına tabii ki ekonomik olan modellerimizi, projelerimizi sunacağız. Ki bu 30 maddenin ittifaka girmeden önceki otuz maddenin içerisinde de ekonomi modellerimiz vardır. Nedir o politikalar, Havuz sisteminin oluşturulması, diğer taraftan 150  milyar dolar kaynak nasıl bulunur? Borç almadan faizsiz şekilde! Bunları biz tekrardan gün yüzüne çıkararak bunların yapılması için baskılayacağız. Mecliste haykıracağız. 30 maddemiz kabul edildiği için Cumhur İttifakına girmeyi kabul ettik. Bizler tabii ki bu 30 maddenin peşine düşeceğiz.   Aslında iki maddesi gerçekleştirilir. Atamalarda sözlü mülakatın kalkması ve süresiz nafakanın süreli bir hale dönmesiydi. Bu iki madde zaten birinci tur seçimleri arasında gerçekleşti. Geriye kalan 28  maddenin de gerçekleştirilmesi için Milli Görüş meclise dedik artık meclisteyiz. Mecliste bunu Fatih Erbakan liderliğinde haykıracağız. Tabii ki Cumhurbaşkanımıza da bunların  bir an önce gerçekleşmesi için elimizden geleni de yapacağız. Recep Tayyip Erdoğan bu halkın yararına bugüne kadar 21 senelik çalışmalarında bu halkın hep yararına çalışmıştır. 21 sene içerisinde o halkın hiçbir zaman kötülüğünü istememiştir. Bizim sunduğumuz 30 maddenin içerisinde de halkımızın hepsi yararına, halkımıza reçete olacak, ilaç olacak şekilde maddelerimizi sunduk. Bu maddeler halkımızın yararında olduğu için  Cumhurbaşkanımızın kabul etmeyeceği anlamına gelmez. Tam tersini 30  maddenin altına imzasını attığı gibi gerçekleştireceği anlamına da gelir. Gerçekleştirilmeyecek hiçbir maddemiz, projemiz yok. Tam tersine bir an önce bu 30  maddenin hepsi gerçekleştirildiği takdirde Türkiye genelinde bir refah seviyesi artışı olacaktır. Milletin sıkıntıları tamamen çözülmese de büyük bir ölçüde milletimizi rahatlatacaktır. Diğer taraftan da ekonomik olarak diğer vatandaşlarımızın diğer alanlardaki sıkıntılarını bir nebze olsun azaltacaktır." şeklinde konuştu.

 

“6284 SAYILI KANUNUN KALDIRILMASINI KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE İSTEMEDİK“

Başkan Aydan, "Biz  muhalefet medyalarının algı operasyonuyla karşı karşıya kaldık her şeyden önce.  Bu tartışma sürecine giren şahıslar da muhalefet kanallarının, medyalarının aldatmasına kanmış oldu. Biz 6284 kadını savunma kanununun kaldırılmasını değil, içerisindeki bazı maddelerin ayıklanmasını, güncellenmesini, düzeltilmesini istedik. Yeniden Refah Partisi olarak Genel Başkanımız Fatih Erbakan da aynı şekilde Türkiye'deki 81 il teşkilatlarımız, 922  ilçedeki teşkilatlarımızla parti mensuplarımızla 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını kesinlikle ve kesinlikle istemedik. Sadece içerisindeki bazı maddelerin ayıklanmasını, güncellenmesini, düzeltilmesini istedik. Kadını savunma hakkında bazı maddelerin içerisinde erkekleri aşağılayıcı veya erkekleri düşürücü seviye olarak bazı maddeler bulduk. Bu maddelerin kaldırılmasını veya düzeltilmesini istedik sadece. Yani bizim genel olarak 6284 sayılı kanun ile  hiçbir sorunumuz yoktur. Tam tersine biz de Yeniden Refah Partisi olarak destekliyoruz. Sadece o tartışmaların çıkmasındaki sebep muhalefet kanallarının ve medyalarının algı operasyonuyla yanlış aksetmesi sonucunda çıktı.  İstanbul Sözleşmesi'nde genel başkanımız  Fatih Erbakan'ın İstanbul Sözleşmesi hakkındaki açıklamalarını biz teşkilatlar olarak sonuna kadar destekliyoruz. Genel başkanımızın her açıklamasının sonuna kadar arkasındayız" açıklamalısında bulundu.