(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Yeniden Refah Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Oğuzhan Aydan, 14 Mayıs 2023 seçimlerini değerlendirdi.

14 Mayıs Pazar günü yapılan 13’üncü Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekilliği seçimin ardından partiler seçim değerlendirme beyanları veriyor. Yeniden Refah Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Oğuzhan Aydan, basın mensuplarına seçim değerlendirmesi yaptığı açıklamasında, “ittifak bileşenlerimizle 2’inci turda Erdoğan’ı kazandıracağız” açıklamasında bulundu. Başkan Aydan, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde beklediğimiz bir sonucu alamadık, Recep Tayyip Erdoğan'ı birinci turda kazandıramadık. Tabii bu halkımızla olan bir durum, inşallah ikinci tura kaldı. 12-13 gün sonra Allah'ın izniyle ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Bunun için de Yeniden Refah Partisi olarak elimizden geleni yapacağız.” dedi.

tt

“HERKES AYRI GÖRÜŞTE, KENDİ GÖRÜŞÜNÜ SAVUNUYOR”

Başkan Oğuzhan Aydan, “biz bunu bu seçim için yaşamadık. Daha önceki seçimlerde de ister istemez insanlar seçim atmosferinde olduğu için gerginlik seviyesi yüksek oluyor. İster istemez ufak tefek tartışmalar olur. Ama sonunda diğer seçimlerde olduğu gibi sonuç olarak tatlıya bağlanıyor. Yaşanan bu durum sandığa giden seçmenlerin sandığa yansımayacak gibi bir durum söz konusu olmaz. Ufak tefek tartışmalar olur. İtirazlar olur. Çünkü herkes ayrı görüşte, kendi görüşünü savunuyor. Sonuçta sandık görevlisi partisini temsil ediyor ve yanlış gördüğü bir şeyi veya olmaması gereken bir şeyi gördüğü zaman itiraz etme hakkına herkes sahip. Onlar da itiraz hakkını kullandı. Sonuçta tatlıya bağlandı. Olay çözülmüş oldu.” ifadesini kullandı.

“ALLAH'IN İZNİYLE BİZ MİLLİ MUHALEFET POZİSYONUNDA OLACAĞIZ”

Başkan Aydan, “çok şükür ki genel başkanımızla birlikte beş milletvekiliyle meclise girdik. Allah'ın izniyle biz milli muhalefet pozisyonunda olacağız. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. Nasıl doğru şekilde muhalefetlik yapılır? Bunu tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Mecliste de bu pozisyonu sergileyeceğiz. Diğer taraftan da AK Parti Recep Tayyip Erdoğan'a verdiğimiz 30 maddenin peşine düşeceğiz. Verdiğimiz maddelerin gerçekleştirilmesi için muhalefetliğimizi sergileyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“BİZ DE TABİİ Kİ YENİDEN REFAH PARTİSİ OLARAK BOŞ DURMAYACAĞIZ”

İkinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması için nasıl yol izlenmesi gerektiğine de değinen Başkan Aydan,“Cumhur İttifakı partileri bir araya gelerek Teşkilat çalışma modeli uygulanarak hep birlikte Recep Tayyip Erdoğan için çalışılması lazım. Belki ortak miting uygun olursa miting yapılır. Ortak çalışmalar hepimiz birleşip bölge bölünmesi de yapabiliriz. Bölge payı yapabiliriz. Herkes bir bölge alır. Onun için çalışma yapılır, ortak bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın aldığı oy 49.50 ve Milletvekilliğinde Cumhur İttifakı'nın aldığı oy da 49,50. Özellikle Yeniden Refah Partisi'nin seçmeninin ortalama rakamlara baktığımız zaman Tayyip Erdoğan'a vermiş oluyor. Çünkü partilerin aldığı oylarla Recep Tayyip Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı oylar eşit. Seçmenimizde diğer partilerin Büyük Birlikte, MHP'de HÜDAPAR'da hiçbir bölünme veya oy verilmeme durumu yok. Tüm kitlelerimiz verdi. Seçmenlerimiz verdi, lakin20 senenin biraz yıpranmışlığı var. 15 Temmuz süreci, ekonomik kriz, diğer taraftan korona süreci vesaire bunlar ister istemez kim olursa olsun iktidarı yıpratır. Bu yıpranmadan tabii ki Tayyip Erdoğan da payını aldı. Yeni bir Z kuşağı gençlerimiz geliyor. Tabii onlar biraz daha siyasetten, ülke durumundan uzak yaşadıklarından dolayı pek farkında olmuyorlar, bazı şeylerin. Biz, bize düşen görevde bu 12 günlük süreçte gençlerimizde yeni oy kullanacaklar var. Onlara diğer taraftan tabii AK Parti'nin üstüne de çok yük düşüyor. Görev düşüyor. Kendi partisine küsen seçmeni, AK Partili olup da partisine küsen seçmenlerinin tekrardan partisine çekmesi lazım, ikna etmesi lazım. Biz de tabii ki Yeniden Refah Partisi olarak boş durmayacağız. Biz de ulaşamadığımız seçmen varsa onları bulup ikna etmek için çalışacağız. Bunu tabii ki Cumhur İttifakı partileri olarak genel olarak yapmamız lazım.” diye konuştu.

“KİM KAZANIRSA KAZANSIN HALKIMIZIN SEÇTİĞİ İÇİN SEÇİMLE GELEN BAŞ TACIDIR”

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur hakkında da görüş beyan eden Aydan,“tabii ki Allah'ın izniyle bu da bizim elimizde. Teşkilatlar birleşip kenetlenirse birbirine, kenetli bir şekilde çalışılırsa birinci turda Allah'ın izniyle biz yeniden Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı yapacağımıza inanıyoruz. İşimiz pek kolay değil. Bunun için de gerekirse uyumayız. Sabahlamayız, 12 gün boyunca. Elimizden gelen her şeyi yaparız. Burası Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir ülkeyiz. Kim kazanırsa kazansın halkımızın seçtiği için seçimle gelen baş tacıdır. Halk kimi isterse,20 boyunca Recep Tayyip Erdoğan'ı istediler. Recep Tayyip Erdoğan görevindeydi. Şimdi halk eğer Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçiyorsa tabii ki biz de halkımızın seçeneğine saygı duyacağız. Cumhur İttifakı olarak gönlümüz Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasından yanadır.” açıklamasında bulundu.