Haber: Seda Batur

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çalışmaları ile kurulan ve 6'lı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nin yer aldığı ittifakta, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için ortak adayın açıklanması bekleniyordu. Ancak 3 Mart Cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı açıklama ile siyasette deprem etkisi yaşanmıştı. 2 Mart tarihinde gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısında ortak aday belirlenmesi yönünde 6 siyasi partinin ortak mutabakata varması sonrası, seçmenler adayın isminin açıklanmasını beklerken, Akşener’in açıklamaları masanın paydaşlarından tepki çekmişti. Gelinen süreçte siyasette sıcak günler yaşanırken, Gelecek Partisi Tokat İl Başkanı Ramazan Başaran konuyla ilgili görüşlerini gazetemize anlattı.

Başkan Ramazan Başaran İYİ Parti ve Meral Akşener'in masaya geri döneceklerini umduklarını belirttiği sözlerinde, "İYİ Parti Lideri Meral Akşener ya tarih yazacağız ya tarih olacağız dedi. Ama bir tarih yazıldı. Meral Akşener’in çıkışı başarılı mı olur, bitişi mi olur onu ileride göreceğiz.  Altılı masa bir yıldır ömürden tükettiler. Biz içindeyiz biliyoruz. Genel başkanlar gerçekten çok çalıştılar. Bu emek ne diye boşa çıkarıldı." dedi.

MERAL AKŞENER MASAYA DERİ DÖNECEK

Başkan Ramazan Başaran, "Bundan sonraki süreçte İyi Parti'siz bir beşli masa yoluna devam edecek. İYİ Parti neden böyle bir yol izlemeyi tercih etti inanın biz de bilmiyoruz. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile konuştuk. Onlar bile bilmiyorlar. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu Meral Hanım masaya sunmuş. Fakat CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bunlar bizim CHP’de belediye başkanlarımız ve ben de CHP Genel Başkanıyım ve bunlar görevlerinin başındalar şeklinde bir cevabı olmuş. Biz umuyoruz ki Meral Akşener masaya deri dönecek. Belki bugün değil ama yarın kesinlikle altılı masa yine oluşturulacak ve Meral Akşener dönecek.” dedi.

BU EMEK NE DİYE BOŞA ÇIKARILDI

Başaran, “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Belediye Başkanları olarak görevin başındalar.  Şu anda Başkanlar CHP'de ama Belediye encümenleri ve yöneticiler çoğunluk olarak Cumhur İttifakında. Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul ve Ankara'yı riske atmak istemiyor. Diyelim ki Ekrem İmamoğlu aday. Ne olacak? Kimin eline geçecek seçime kadar? Yerel seçime kadar AK Parti'nin eline geçecek. Daha önce de bu adaylık meselesi Meral Akşener'e çok sorulmuş bir adayınız var mı şeklinde ve yok cevabı alınmış. Biliyorsunuz ki Meral Akşener Başbakan olacağım diyordu sürekli. Ve orada da ben Başbakan olacağı demiş. Yani son gün bile telefonda konuşulmuş sorulmuş adaylık meselesi ile ilgili. İçlerinde ne var bilmiyoruz. İYİ Parti içinde de bazı görüş ayrılıkları var zaten. CHP ile bir ittifaktan kaynaklı. Siyasette risk almadan başarıya ulaşılamaz. Bu insan hayatında da böyledir. Yani risk almadan hiçbir şey yapamaz, başarılı olamazsınız. Meral Akşener ya tarih yazacağız ya tarih olacağız dedi. Ama bir tarih yazıldı. Meral Akşener’in çıkışı başarılı mı olur, bitişi mi olur onu ileride göreceğiz.  Altılı masa bir yıldır ömürden tükettiler. Biz içindeyiz biliyoruz. Genel başkanlar gerçekten çok çalıştılar. Bu emek ne diye boşa çıkarıldı." şeklinde konuştu.