Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Başkan Yardımcıları, Kurum Müdürleri, Gökal Belediye Başkanı Osman Akbulut, Karayaka Belediye Başkanı Mehmet Başara, Tokatlı Sanatçı ve Müzisyenler Dernek Başkanı Necmettin Koca ile Başkent’te buluştular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Ankara Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Faik Kafalı açılış konuşması yaptı ve “hepimizin adları başka başka da olsa soyadımız Tokat ve Erbaa anlayışıyla buradayız. Dernek yönetimi olarak görev ve sorumluluğun bilinci içinde ‘iştir kişinin aynası, lafa bakılmaz’ düşüncesiyle çalışıyoruz ve de çalışacağız.” dedi.

Tokat Platformu Başkanı Amir Çiçek, Tokat Vakfı Genel Başkanı Kerem Erdem, TOKFED Genel Başkanı Kamil Dündaroğlu, TOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Behlül Öğüt, Gökal Belediye Başkanı Osman Akbulut ve Karayaka Belediye Başkanı Mehmet Başara günün anlamını belirten konuşmalar yaptılar.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, belediyenin yaptığı çalışmalardan bahsetti. Başkan Karagöl kendisinin 2014-2016 yıllarında Ankara Erbaalılar Derneği Yönetim Kurulunda bulunduğunu söylerken “bu gece sizlere Tokat’ın ve vadinin incisi, gelişen değişen Erbaa’nın havasını Ankara’ya getirdik.” dedi. Güzel bir birliktelik örneği gösteren tüm hemşerilerine, ev sahipliği yapan Ankara Erbaalılar Dernek Başkanına, yönetim kuruluna, iş insanlarına ve Başkent’te faaliyet gösteren tüm STK Başkanlarına teşekkür etti.

Programda davetlilere özenle birer sarmalık hazırlanılmış Erbaa narenciye asmaya yaprağı ikram edildi. Programın sunumunu usta sunucu Erol Yıldız yaptı. Türk Halk Müziği sanatçısı Çiğdem Erol ve 2021 Erbaa Altın Yaprak ses yarışması birincisi Aykut Balcı’nın birbirinden güzel seslendirdikleri türkülerle program sona erdi.