Ankara’daki Tokatlılar her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri iftar buluşmalarına bu yıl da devam ettiler.

Ankara Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BAŞTEK) ve Tokat İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TOKAT - DER) tarafından ortaklaşa verilen  iftar sofrasında Tokatlılar bir araya geldi. İftar yemeğinde Tokat konuşuldu, yıllarca bir araya gelme fırsatı bulamayan hem şehriler hasret giderdi.

Sincan Belediyesi Kültür Evinde düzenlenen iftar yemeği, Ankara'daki siyaset, bürokrasi, iş dünyası, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve Ankara'da yaşayan Tokatlıların büyük büyük katılımı ile gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Tokat Milletvekilleri Av. Yücel Bulut ve Kadim Durmaz, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çit, Sayıştay Daire Başkanı Ömer Zengin, Ankara Tokatlılar Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Vali Amir Çiçek, Tokat Dernekler Federasyonu Başkanı (TOKFED) Kamil Dündaroğlu, Tokat Vakfı Başkanı Kerim Erdem, Tokat STK Grubu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Özgök, Müfettiş Zeki Topakkaya, Ankara Adliyesi Hakimi Mithat Dokur,  İdari Hakim Mehmet Akif Akar, Av. Mustafa Erkan Misafir, MTA Daire Başkanı Bekir ARSLAN, Ankara İl Müftü Yardımcısı Necmettin SAYDAN, Etimesgut Müftüsü Mustafa Şanver, Etimesgut Mal Müdürü Hasan SAVRUN, Ankara Reşadiyeliler Dayanışma Derneği Başkanı E. Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Faik Kafalı, Salkımören Dernek Başkanı Hasan Yıldırım, Prof Dr. Fazlı Erdoğan, Sanayici ve İsadami Mete Tekkökoğlu, Kare Banyo Sistemleri ve Aymer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Altun, Geçen dönem Seğmenler Su Yönetim Kurulu ve Sincan Meclis Üyesi Mustafa Kılınçarslan  başta olmak üzere Ankara’da faaliyet gösteren STK’larının başkanları ve yönetim kurulları ile bürokrasi ve iş dünyasından pek çok temsilci katılım gösterdi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, iftar sonrasında yaptığı konuşmada Tokat’ın dokuz bin yıllık bir şehir olduğunu, bunun dokuz bin yıllık bir hamur anlamına geldiğini belirterek, “Şehrimiz son bin yıldır bir Türk yurdu. Biz de bin yıldır bu şehrin hamuruna katkı veriyoruz. Tokat bu anlamda bir abitler şehridir. Kardeşliğin ve huzurun adresidir. Bu şehrin insanlarını bu organizasyonla buluşturduğu için derneklerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu tür organizasyonları önemsiyorum. Bu tür birliktelikler bundan sonrası çalışmalara öncülük eder” dedi.

Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Özçelik, yaptığı sunum konuşmasında Tokatlıları birlik ve beraberlik içerisinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “İftarımıza hoş geldiniz. Katkılarından dolayı Sincan Belediye Başkanı Sayın Murat Ercan’a da teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Sincan Tokatlılar Dernek Başkanı Halil Er de konuşmasında organizasyonu destek veren, iftara katılan herkese teşekkür etti.

İftar yemeğine Ankara'da yaşayan Tokatlılar aileleri ile büyük ilgi gösterdiler.