Tokat İstişare Heyeti, geçen hafta olağan genel kurul ile güven tazeleyen Yeni Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sezai Demir ve Yönetim Kurulu’na hayırlı uğurlu olsun ziyareti gerçekleştirdi. Mehmet Emin Atmaca, Fahri Delen, Mehmet Yılmaz, Hüseyin Uçar, Halil Kaya, Ömer Al ve Fatih Kılıç’ın yer aldığı heyetin ziyaretinde “ben değil biz olmayı öne çıkararak şehrin yararına çalışma” vurgusu öne çıktı.

İSTİŞARE HEYETİNDEN ŞEHİR BULUŞMALARI

            Tokat İstişare Heyeti Başkanı Mehmet Emin Atmaca, Kooperatif Başkanı Sezai Demir’e yeni döneminin hayırlı uğurlu olmasını dilerken “Tokat’ta ben demeden biz olacağız. Topyekun güç birliği ile biz diyeceğiz. Şehrimizin gelişimine destek vereceğiz. Şehrimiz için fikirlerin, projelerin gündeme geldiği Şehir Buluşmalarını yaşatacağız.” dedi.

İKİNCİ GRUP’TA YER ALMA HEDEFİ

            Yeni Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sezai Demir, ziyaretten ötürü teşekkürlerini dile getirirken, kooperatiflerinin yeni kurulmuş olmasına karşın yürüttüğü başarılı faaliyetlerle 1000 üyeye vardığını, Türkiye genelinde üçüncü grup kooperatifler seviyesinde olduklarını belirtti. Kooperatifler için bağımsız denetleme mekanizmasının yürürlükte olduğunu anlatan Başkan Demir “denetlenmek iyidir. İnsanız hepimizin doğru bilip yanlış yaptıkları olur. Bağımsız denetleyiciler yılda kaç sefer gelir, istediği zaman gelir bizleri denetlerler. Kooperatifleri güçlü kılmanın yolu da denetlemedir. Hem üyelerimizin hem yöneticilerimizin bilmesi gerekiyor. Devletimizin son zamanlarda büyük destekleri var, bu desteklerin denetlenmesi isteniyor haliyle. Alınan kredinin yatırıma dönmesinin takipçisi olunuyor. 85 milyonun cebinden yapılan desteğin denetleniyor olması da gerekiyor. Kooperatifimiz için değerlendirmeler yapıldığında üçüncü grup seviyesine çıktığımız görülüyor. 1000 üyeye vardık. Mali açıdan da üye açısından da derecelendirmede 3. Grup arasında görülüyor ve hedefimiz 2. Grup arasına çıkmak. İnşallah 2023 yılı sonunda, 2024 yılına 2. Gruba yükselmiş olarak gireriz. Mali disiplini önemsiyoruz. Yarışın içinde tutmaya çalışıyoruz.” dedi.

HALKBANK 2. ŞUBE AÇILIŞI

            Tokat’tan Halkbankası’nın ikinci şubesinin açılması için yürütülen çalışmalardan güç birliği ile olumlu sonuç alındığını hatırlatan Başkan Sezai Demir, Mart ayı içerisinde Tokat’a 2. Şubenin açılışını beklediklerini duyurdu. Kooperatiflerin sadece Tokat’tan değil, Türkiye genelinde güç birlikleri ile ülkenin zor günlerinde mali desteklerde bulunduğu ifade etti.