Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin Tokat il finaline Tokat Vali Vekili Osman Sarı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim İl Müdürü Ahmet Özdemir, Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan, Ak Parti Tokat 5’inci sıra Milletvekili Adayı Mehmet Can, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Belediyesi tarafından yürütülen proje Tokat ve ilçelerinden 252 öğretmen ve 2520 öğrenciyle gerçekleşti. Tören, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Konuşmalar, Müzik Dinletisi ve dereceye giren öğrencilerin ödüllerin takdimiyle sona erdi.

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN: “MEMUR SEN AİLESİNİN DESTEĞİ VE ŞAHİTLİĞİYLE BU ÇALIŞMALARI ÜLKEMİZE BORCUMUZ OLARAK YAPIYORUZ”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu çalışmadaki amacımız kitapla buluşturmak, kitapla tanıştırmak, doğru bilgiyle, doğru yolculuğa çıkarmaktır. Geldiğimiz nokta itibariyle 45 bin öğretmenin bizzat bir fiil görev aldığı, 450 bini aşkın öğrencinin projenin içerisinde bulunduğu, 1.620.000 kitabın gençlerimizde birer hazine olarak kütüphanelerinde kaldığı bu güzel çalışma bundan sonra da aynı gayretle devam edecek. Memur Sen ailesinin desteği ve şahitliğiyle bu çalışmaları ülkemize borcumuz olarak yapıyoruz. Bu çalışmalar gençlerimizi yarına istikametlerini bozmadan hazırlayacak. Emin olun ki bu salondan Necip Fazıl, Mehmet Akif İnan gibi bu ülkenin değerlerine ilişkin yeni bir şahsiyet, yeni bir kimlik, yeni bir kişilik çıkmış olacak. Amacımız bu ülkenin çocuklarına, bu ülkenin gençlerine faydalı olmaktır. 81 ile yayınlanan kütüphanelerimizde bu dava büyüsün.” şeklinde konuştu.

TOKAT VALİ VEKİLİ OSMAN SARI: “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tokat Vali Yardımcısı Osman Sarı, “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin finalindeki konuşmasında, “Sayın Valimiz Numan Hatipoğlu, malumunuz depremden dolayı Gölbaşı ilçemizde görevli, kendisinin selamlarını iletmek istiyorum. Böyle bir programı düzenlediği için Eğitim Bir Sen’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum, kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

MERHAMET

1.         Berranur Doğan (Tokat Borsa-İst. Sosyal Bilimler Lisesi)

2.         Ayşegül Erağça (GOP Anadolu Lisesi)

3.         Fatma Nur Sevim (Atatürk Anadolu Lisesi)

BİLİM TARİHİ

1.         Mehdi Giyasi (Tokat Anadolu Lisesi)

2.         Esma Ayhan (Özel Tokat İnovasyon Okulları)

3.         Eda Eroğlu (Zübeyde Hanım Meslekî Anadolu Lisesi)

BİR SİYAH BİR BEYAZ

1.         Sıla Ağcataş (Çamlıbel Çok Program Lisesi)

2.         Rumeysa Ebrar Çil (Fahriye Arat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi)