Tokat Belediyesi, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen'in organizesi ile gerçekleştirilen Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin 2023 yılı geniş katılımlı ilk toplantısı Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan, şube müdürleri, lise okul müdürleri ve proje danışman öğretmenlerinin katılımı ile öğretmenevi salonunda yapıldı.
Toplantıda projenin yürütülmesinde kullanılacak 3 kitap tanıtılarak danışman öğretmenlere öğrencilerine ulaştırması için teslim edildi. Düzenlenen kahvaltı programında konuşmalarını yapan Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, bu sene projeye diğer senelere kıyasla Tokat il genelinde çok daha fazla katılım olduğunu kaydetti. Eğitim ve Sosyal İşler biriminin yönetiminde yürütülen projenin bu seneki koordinatörü olarak Ahmet Sefa Kesler ismi tanıtıldı. Proje koordinatörünün kitapların içeriğini tanıtmasının ardından proje takvimi açıklanarak okunan kitapların sonrasında öğrencilerin kompozisyon yazmalarının öneminin altı çizildi.
Projenin Nisan ayında yapılması planlanan il finalinde kompozisyon bazında ödüllendirmelerin yapılması için sürecin takvimine dikkat çekildi. Ardından Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, yaptığı konuşmasında Bir Bilenle Bilgi Nesil projesinin gençler için önemine dikkat çekerek bu tip projelerin her zaman destekçisi olacaklarını ifade etti.
Kahvaltının ardından ilk kitaplar, sembolik olarak Başkan Ceylan tarafından İl Müdürü Özdemir'e takdim edildi. Program sonrasında kitapları teslim alan öğretmenler, 10'ar kişilik oluşturdukları gruplarla kitap okuma faaliyetlerine başladılar. Projenin toplantısı sonrasında, katılan basın mensuplarına yapılan bilgilendirmede "Tokat'ın Bir Bilenle Bilge Nesil projesinde Türkiye çapında bilinen bir marka haline geldiği ifadesi öne çıktı. Diğer şehirlerden Tokat'taki katılım ve heyecanın ilham verici olarak ifade edildiği, bu seviyenin daha yukarı çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.