(Haber-Fotoğraf: Fatih Kılıç)

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Cemevi'nde Muharrem Orucu bitiminde kurban lokması ve aşure ikramı vardı. Vali Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve protokoldeki isimlerle, siyasi parti, sivil inisiyatif ve sivil toplum örgütü temsilcileri bulundular. Dernek Başkanı Muharrem Erkan tüm katılımcılara teşekkürlerini dile getirmekte birlikte yapılan konuşmalarda "bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bu yolu birlikte yürüyeceğiz." dediler.

            Tokat Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Muharrem Erkan yaptığı konuşmada Kerbela katliamını lanetledi ve özetle “yıllardır toplumumuz ve bütün Dünya halkları tarafından hoş görülmeyen iyi görülmeyen bir olay olarak lanetlenmektedir. Bu olaydan çıkaracağımız ders şu olmalıdır, güçlünün güçsüzü aç, susuz, günlerce bekletip bir katliam yapması karşısında bunu hoş görmediğimizi açıkça ifade etmemiz gerekir. Yolumuzda ve inancımızda sevgi, muhabbet vardır. Dostluk, kardeşlik vardır. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bu yolu birlikte yürüyeceğiz.” dedi.

            Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Valisi Numan Hatipoğlu da yaptıkları konuşmalarda birlik beraberlik mesajları verdiler. İkram edilen kurban lokması ve aşureyi yediler.