90'ların son yıllarına damgasını vurmuş komedi dizisi Bizimkiler, oyuncuları ile de konuşulan yapımlardandı. Pek çok usta ismi bir araya getirmesiyle bilinen Bizimkiler dizisinin sevilen oyuncularından biri de Güzin Çorağan'dı. Ünlü oyuncu 27 Kasım Pazar akşamı hayatını kaybetti.

Ölüm haberini oyuncu Zafer Algöz, Twitter hesabından duyurdu. Algöz paylaşımında “Güzin Çorağanı kaybettik arkadaşlar. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Güzin Çorağan
Güzin Çorağan, 1962 yılında Bursa Oda Tiyatrosu'nda sanat hayatına başladı. Uzun süre tiyatro oyunculuğu yapan Çorağan, ilk sinema deneyimini Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Asiye Nasıl Kurtulur?" filminde yaşadı. Birçok filmde küçük kompozisyonlarda rol aldı. ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) üyesiydi. 15 filmde ve 5 dizide rol alan oyuncu, 12. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 'Duruşma' filmindeki performansıyla 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı.

10 yıldan uzun süre "Bizimkiler" dizisinde oynayarak akıllara kazındı. Türkiye'ye kesin dönüş yapmış bir "Almancının karısı" (Ulrike/Ulviye) uygun diksiyonla canlandırdı. Yine "Bizimkiler" dizisinde rol almış olan oyuncu Tayfun Çorağan'la evliydi.