(Haber: Bekir Binbaş)

Bilindiği üzere Tokat ilinden BAL’da şehri temsil edecek 3 takım vardı. Tokatspor takımı 3. Lig’den düştükten sonra BAL’da maçlara çıkmayarak bu ligden düşmüştü. Geriye 2 takım bu sezon ligde mücadele etti. Niksar Belediye Spor ile Erbaa Gençlik Spor. Bu iki takımdan Niksar Belediyespor, Erbaa Gençlik Takımının önünde klasmanda yer alınca yeni sezonda da BAL’da kalmayı garantilemişti. Erbaa Gençlik Takımının BAL’da kalıp kalmayacağını ise Tokat Amatör Küme İl Şampiyonu ile oynayacağı final maçı belirleyecekti. Tokat Amatör Küme il Şampiyonu ise Tokat Belediye Plevnespor Futbol Takımı olmuştu.

Tokat Belediye Plevnespor ile Erbaa Gençlik Spor futbol takımları Tokat’ı 2022-2023 Sezonu Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek takım olmak için 16. Nisan Cumartesi günü final maçında karşı karşıya geldiler. Tokat Belediye Plevne Spor takımı Erbaa Gençlik Spor’u 4-0 yenerek Bölgesel Amatör Lig (BAL)’a yekseldi. Yeni sezonda Tokat ilimizi BAL’da Niksar Belediyespor ile Tokat Belediye Plevnespor takımları temsil edecek.

FİNAL MAÇINA YOĞUN İLGİ

Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu’ndaki maça futbol severler yoğun ilgi gösterdi. Sanki bir profesyonel lig maçı gibi hasret kaldıkları ortamı yeniden yaşamak için kapalı tribünü ve yan açık tribünü dolduracak kadar taraftar geldi. Protokol tribünü de bu yoğunluktan nasibini aldı. Tokat Belediye Plevnespor Kulübü’nün Başkanı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Kadim Durmaz, Ak Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, eski Tokat Belediye Başkanı Prof. Dr. Adnan Çiçek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Tokat ASKF Başkanı Sezaı Işkın, Tokatspor Kulübü Başkanlarından Fahri Özgen, Mustafa Şahin TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, Emirseyit Belediye Başkanı Turan Kapan, Erbaa Gençlik Spor Kulüp Başkanı Burhan Balcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri maçı izlemek üzere geldiler.

4-0’LIK GALİBİYET BAL’A TAŞIDI

Tokat Belediye Plevne Spor ile Erbaa Gençlik Spor takımı Bölgesel Amatör Ligi yükselme final maçında karşılaştı. Final maçını şehir dışından gelen hakem heyeti yönetti. Hakem Orhan Güngör’ün düdük üflediği maçta yardımcı hakemler Muzaffer Tangal, Ceyhun Yavuz, dördüncü hakem Berkay Yavuz görev yaptı.

Tokat Belediye Plevne Spor takımı ilk yarı 33. Dakikada Ahmet Uzun’un attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Tokat ekibi ikinci yarıda 70. dakikada Emre Sarıkaya, 78. dakikada Ahmet Uzun ve 90. dakikada Hasan Tokgöz’ün attığı gollerle durumu 4-0’a getirdi. 90 dakika da bu farklı skorla bitti. 

BELEDİYE PLEVNESPOR CAMİASINDA BÜYÜK SEVİNÇ

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Tokat Belediye Plevnespor camiası büyük sevinç yaşadı. Kupalarını teslim aldılar, saha içinde hatıra fotoğraflı çekindiler. 

BAŞKAN EYÜP EROĞLU HEDEFİ AÇIKLADI

Kulüp Başkanı ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu futbolcuları sahada tebrik ederek sevinçlerine ortak oldu. Başkan Eroğlu, takımın güzel bir skorla şampiyonluğunu ilan ettiğini söyledi.  Hedeflerinin 3. Lige çıkmak olduğunu belirten Başkan Eroğlu, “Tüm gayemiz 3. Ligden sonra 2. Lige çıkarak Tokat’ı hak ettiği yere ulaştırmak. Bizim hedefimiz bu. İnşallah bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.