Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Mayıs ayında düzenlenen Vakıf Haftası'nın bu yılki teması "Emanetin Elçileri" olarak belirlendi. Vakıf kültürü, Selçuklu döneminde başlatılmış olup günümüzde çevre, şehir, eğitim, kültür gibi birçok alanda hizmet sunuyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü, 'Vakfet, Yaşat, Yaşa' ilkesinden hareket ederek toplumsal yardımlaşma ve dayanışma gereği olarak hizmetlerini yerine getirmektedir. Türk-İslam vakıf medeniyetinin izlerini taşıyan ve yurt içinde ve yurt dışında bulunan ecdat yadigarı vakıf eserlerine sahip çıkarak onları gelecek nesillere aktaran Genel Müdürlük, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan vakıf eserlerini aynı görkemle gelecek kuşaklara ulaştırmaktadır."

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ise Vakıf Haftası mesajında şunları söyledi:

"Vakıflar, emanetin elçileridir. Vakıf, karşılık beklemeden yapılan hizmetlerden ibarettir ve 'Allah Rızası' mefhumunu kazanmanın, hayırda evrensel ilkenin rehberidir. Vakıflar, Selçuklulardan Osmanlılara ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne miras kalan emanetin elçileridir."

Aksu, aynı zamanda vakıf kurmanın bir kültür ve medeniyet göstergesi olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak tüm hizmetlerimizi 'Vakfet, Yaşat, Yaşa' ilkesinden hareketle sadece Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla karşılık beklemeden yerine getiriyoruz. Vakıf kültürü, veren el ile alan el arasında köprü vazifesi görerek bir kültür ve medeniyet göstergesi olan vakıf kurmak, hizmetlerini 'Vakfet, Yaşat, Yaşa' düsturuna uygun olarak gerçekleştiren Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk-İslam medeniyetinden miras kalan vakıf eserlerimize sahip çıkmaktadır. Bu eserleri restore ederek gelecek nesillere aktarmaktayız. Ecdadımızdan bize kalan vakıf eserlerimize her zaman sahip çıkıyoruz. Bu konuda bize destek olan ve vakıf sevgisini her zaman dile getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve kültürün taşıyıcısı olan Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür ediyoruz.

Vakıf Haftası vesilesiyle, vakıflara gönül veren atalarımızın ruhlarına saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca, görevlerini başarıyla yerine getiren Vakıflar Genel Müdürlüğündeki değerli çalışma arkadaşlarına ve vakıf kültürünü zenginleştiren vakıf dostlarına teşekkür ediyor, 2023 Vakıf Haftası'nın daha çok hayra ve merhamete vesile olmasını temenni ediyoruz."