Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Öğrencilerimizin heyecanla girdikleri hayvan barınağında bir bilgi, fikir aşılarsak ne mutlu bize. Hayvanları koruma gününde çocukların hayvanları yakından görerek bu günle ilgili bilgilendirmeyi arzu ettik.

Hayvan bakım evimiz 4 bölümden oluşuyor. Birinci bölüm eniklerin bakıldığı, ikinci bölüm dişi hayvanların bakıldığı, üçüncü bölüm erkek hayvanların bakıldığı be dördüncü bölüm ise yaralı ve hasta hayvanların bakım altına alındığı karantina bölgesidir.

Ayrıca hayvan bakım evimizde köpekleri kısırlaştırma işleminin yapıldığı tam teçhizatlı ameliyathane bulunuyor. Geçici hayvan bakım evindeki kapasitemiz 16 adet olup, şu anda dişi 26, erkek 25, enik 45 olmak üzere toplam 96 adet hayvan bulunmaktadır.

Belediyemize ait ekiplerimiz iki vardiya olmak üzere sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar başıboş hayvanları toplayarak bakım evine getirmekte, getirilen hayvanların gıdası temin edilmekte. Yaralı ve hasta hayvanlara veteriner hekimimiz tarafından anında müdahale edilmekte ve tedavileri yapılmaktadır. İç ve dış parazitlere karşı ilaç verilmektedir.

Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından 2015 yılı içerisinde 184 adet hayvan kısırlaştırılmış, aşıları yapılıp, küpeleri takılıp, kayıt altına alındıktan sonra doğaltamına bırakılmıştır. “dedi.