Samsun'un Canik ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlendi.


Canik İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik Hasan Doğan Spor Salonunda yapıldı. Etkinliğe, Canik Belediyesi Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz, Canik İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Gözde Küleç Sarı, Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürü Muhammet Civil ile okulun 3 ve 4. sınıf öğrencileri katıldı.


Ebe Naciye Kabataş yaptığı konuşmada, "Engelliler Haftası'nda farkındalık oluşturmak ve toplumumuzdaki engelli bireylere daha fazla anlayış göstermek için bugün buradayız. Hepimiz farklı yeteneklere sahibiz. Hayatımızda engellerle karşılaşabiliriz ve bu engellerin üstesinden gelmek için birbirimize destek olmamız gerektiğini unutmamalıyız" dedi.


Etkinlikte açılış konuşmasının ardından sinevizyon gösterisi, engelli basketbol ve futbol turnuvası yapıldı, görme engelliler için engel parkuru ve işitme engelliler için oyunlar oynandı. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı etkinlikte basketbol oynayarak katılımcılarla keyifli anlar yaşadı.


Diş Hekimi Figen Saraç, Ebeler Merve Selen, Naciye Kabataş, Emine Çağlar, Hemşire Zekiye Erdik ve Sosyal Çalışmacı Ahmet Altuner'in organize ettiği etkinlik öğrencilerde büyük ilgi gördü.