(Haber-Foto: Mustafa Işık)

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sayılı günler kala seçim partiler çalışmalarını hızlandırdı. Merkez, Mahalle, ilçe, belde ve köylerde Partiler geziyor. Büyük önem arz eden 14 Mayıs seçimleri için il başkanları ve adaylar Cumhurbaşkanı Adayları ve kendileri için oy istiyorlar. 2023 genel seçimlerinin önemini anlatan parti yönetimi projelerden bahsediyorlar. Tokat CHP İl Başkanı Murat Yazıcı ve CHP Tokat 5’inci sıra Milletvekili adayı Cem Çıtak, İl binasında seçim çalışmaları hakkında konuştular.

HER BÖLGEMİZDE TÜM HEMŞERİLERİMİZE DOKUNABİLECEĞİ BİR PROGRAM OLUŞTURDUK

Tokat CHP İl Başkanı Murat Yazıcı, "Bildiğiniz gibi saha çalışmalarımıza ayın 17'si itibariyle hızlı bir şekilde başladık.  Milletvekili adayımız Cem Çıtak'la birlikte Niksar Erbaa Reşadiye hattında yoğun bir program takip ediyoruz. Kadim Durmaz'da aynı şekilde iki gündür Erbaa ve Niksar bölgesinde çalışıyor. Diğer milletvekili adaylarımız Duran Kum ve Ayhan Karabekiroğlu'da Turhal Zile ve Pazar hattında yoğun bir program takip ediyorlar. Süreç içerisinde adaylarımız her bölgemizde tüm hemşerilerimize dokunabileceği bir program oluşturduk, mümkün olduğu kadar saha çalışmalarımızı bu doğrultuda  devam ediyoruz. Halktan aldığımız tepkiler ciddi anlamda çok olumlu. Bir anekdot anlatmak istiyorum özellikle. Salı günü, Erbaa  salı pazarı sırasında karşılaştığımız bir anekdottu, artık pazarlarda kredi kartıyla meyve sebze satılıyor. Şehrimizde meyve sebzenin kredi kartıyla satılabildiği bir döneme geçmişiz. Bundan büyük bir üzüntü duyuyoruz. İktidarımızda hem çiftçimizin hem halkımızın refah seviyesinin artacağı gelir seviyesinin yükselmesiyle birlikte yaşam standartlarının yükseleceği bir döneme geçeceğiz. Bu süreç içerisinde gene pazartesi günü itibariyle aile destekleri sigortamızın tanıtımıyla ilgili kadın kollarımızın önderliğinde bir çalışma başlattık. Şu an Tokat'ın tüm mahallelerinde kadın kollarımız ve yöneticilerimiz saha çalışmalarında aile desteği projemizi anlatıyorlar, aile destekleri sigortası kapsamında gelir seviyesi asgari ücretin altında hiçbir ailemiz kalmayacak. Özellikle de bu ailelerimizdeki kadınlarımıza vereceğimiz maddi destek sayesinde artık sosyal yardımlara ihtiyacı olmadan kendi evinin ihtiyacını, çocuklarının ihtiyacını kadınlarımız karşılayabilecekler. Genel Başkanımızın da çok önemsediği ve çok kıymet verdiği bir program. Programın sonuna kadar tanıtılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam edeceğiz. Bildiğiniz üzere şehrimizdeki partilerimizin hepsi şu an saha çalışmalarında. Huzur içerisinde bir seçim dönemi geçirmek adına mümkün olduğunca rencide etmeyici, insanların kalbini kırmayıcı bir politika güdülmesi, bu politikaların güdülürken de elbette ki herkes kendi siyasi çalışma programını anlatacak ama karşısındaki partileri de zan altında bırakmayacağı söylemlerde bulunmasını bekliyoruz ve bu yolda biz bir siyasi yol çizdik kendimize. Genel Başkanımızın uzlaşmacı tavrını ilimizde de biz götürmeye çalışıyoruz. İnşallah milletvekili adaylarımız da bu şekilde açıklamalarda bulunursa ilimiz adına çok daha olumlu, çok daha yararlı bir dönem geçireceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

TOKATLI HAKKINI ALACAK BİZİM İKTİDARIMIZDAN

CHP Tokat 5’inci sıra Milletvekili adayı Cem Çıtak ise, "Bu dönemle ilgili şehrimizin kıymetli basın mensupları seçim kampanyası başladığı günden bu tarafa sahalardayız. Diğer vekil adayı ve aday adayı arkadaşlarımızla birlikte herkese dokunmaya çalışıyoruz. Herkesin derdini dinlemeye çalışıyoruz. Maalesef ki şehrimizin hemşehrilerimiz dertleri ortak. Bu dertlerin hepsinin de farkındayız. Çözüm yollarını da ürettik. Bu genel Başkanımızın herkesi kapsayıcı bütün dertleri çözücü politikalarını tüm yurttaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Ve bunu yapabilmek için de desteklerini talep ediyoruz. Kuvvetli şekilde meclise girmek istiyoruz. 13’üncü Cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımızı, Çankaya Köşkü'ne götürelim. Ve çözümlerin nasıl sıralandığını, çok kısa sürede  yumak haline gelmiş sorunların nasıl çözüldüğünü vatandaşlarımıza şu an için anlatıyoruz. 15 Mayıs'tan sonra bunu fiiliyatta göstereceğiz. Tarım işçisinin sorunu, işsiz, asgari ücretli, emekli, öğrenci, esnaf, sanatkâr, herkes dertli. Bunu sahada çalışma yaparken çok daha net bütün hemşerilerimiz dertlenerek anlatıyor. Bizim anlattığımız çözüm yollarına inandıklarında zaten bariz olarak hissettiriyorlar bize düşen o dertleri dinleyip çok kısa sürede çözüm yollarını yurttaşlarımıza göstermek. Artık iktidarımızda memleketin sorunlarının bittiği huzurun, refahın, adaletin geldiği bir Tokat istiyoruz ve son olarak da Tokat ve Tokatlı hakkını alacak bizim iktidarımızdan." ifadelerine yer verdi.