CHP’li Kurtgöz, 31 Temmuz pazar günü yapılan KPSS sınavında çıkan bazı soruların, bir yayınevinin deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı çıkmasını değerlendirdi. Kurtgöz, bir zamanlar Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından olarak bilinen ÖSYM’nin artık en güvenilmeyen kurumlarından biri haline geldiğini söyledi. Benzer hadisenin geçmiş yıllarda da yaşandığını anımsatan Kurtgöz, öğrencilerin umutlarıyla oynandığını belirtti.

‘BİRAZ SAYGINIZ OLSUN’

ÖSYM’nin iddialar üzerine açıklama yaptığını olayın asılsız olduğunu açıkladığını belirten Kurtgöz, “KPSS sorularını gördük. Yurt yapmamak yetmedi, işsiz bırakmak yetmedi, mülakatta elemek yetmedi. Sınav güvenliğine dair böylesi bir şüpheyi giderme kaygısı yok. İnsanlar yıllarca düzenli bir iş bulmadan, bütün aile seferber olarak, kitap masrafından sosyal hayattan kopmaya kadar bin bir bunalımla ve yine sizin yüzünüzden sonunu öngöremeden bu sınava hazırlanıyorlar ve 1 saatlik incelemeyle yaptığınız açıklama bu mu? Biraz saygınız olsun ama nerede!” dedi.

‘ARTIK İKTİDARIN ÖMRÜ BİTTİ’

Kurtgöz, sınavın yeni bir skandala sahne olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Gençlerimizin emeğine mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz; yetmedi şimdi sınavda ihanet ettiniz. Tabir-i caizse 'tuz koktu.' derler; hakikaten tuz koktu. Artık adına ne derseniz deyin; çalındı mı, verildi mi, belli kesimlere torpil mi geçildi... Ne yapıldıysa yapıldı maalesef, yine burada bir hile gündeme geldi. İktidar, bu konuda da sınıfta kaldı maalesef. Yüz binlerce gencimizin umudu çalındı, hayalleri yıkıldı. ÖSYM Başkanı Cumhurbaşkanı tarafından görevden alındı. Aslında bu önemli bir adım, bunu kabul ediyorum; fakat içinde bulunduğumuz şartların vahametini anlamak babında önemli. Yoksa bir kişiyi görevden almak, başka birtakım tayinleri yeniden yapmak hiçbir mana ifade etmiyor. Bu iktidar, bütün icraatlarıyla çürümüş olduğunu ortaya koyuyor. Bunun da bir tane çözümü var, artık bu iktidarın ömrü bitti, ilk seçimleri bekliyor, ilk seçimde bu iktidar mutlaka gidecek. ve yerlerine ülkeyi düzgün yönetecek, rayına oturtacak bir anlayış gelecek.”

CHP’li Kurtgöz ayrıca, iktidar olmaları mülakatı kaldırılacaklarını vurguladı.