CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Durmaz, mesajında çevre sorunlarına dikkat çekerek, sürdürülebilir çevre politikalarının önemini vurguladı. Ayrıca doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam alanlarının oluşturulması ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında toplumsal bilincin artırılmasını ve siyasal politikaların bu yönde şekillendirilmesini istedi.

Durmaz, açıklamalarında şunlara yer verdi: "Bir karış toprağın, bir yudum suyun, bir tek ağacın dahi hayat kadar önemli olduğu bir dünyada, çevre politikaları ve bireysel duyarlılıklar son derece önemlidir. Ekolojik dengeyi bozan politik bakış açıları, yasalar ve uygulamalar doğal varlıklarımızı yok etmektedir. Milli parklar, doğal sit alanları, meralar ve yaylalar rant alanları haline getirilmekte, bu da sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevreyi tehdit etmektedir."

Tokat'ın çevre sorunlarına da değinen Durmaz, özellikle çevre tahribatı ve maden şirketlerine verilen ruhsatların Tokat'ın en temel sorunlarından biri olduğunu belirtti. Tokat'ın büyük bir kısmının madenlere ruhsatlı hale getirildiğini ve doğal kaynakların talan edildiğini ifade etti. Bu durumun tarım alanlarını, sulama suyu kaynaklarını ve doğal yaşamı tehdit ettiğini söyledi.

Durmaz, mesajının devamında sürdürülebilir çevre politikalarının yaşam için şart olduğunu belirterek, iklim değişikliğiyle mücadele ve doğanın korunması için bilinçlenmemiz gerektiğini vurguladı. Son olarak, Dünya Çevre Günü'nü kutlayarak doğa dostu vatandaşları selamladı.