Haber: Seda Batur

 

CHP’li Başkan Murat Yazıcı siyasi gündemi ve ülkedeki gelişmeleri parti binasında değerlendirdi. Başkan Yazıcı açıklamasına deprem bölgesinde vefat eden on binlerce insanımız ve bölgede mağduriyet yaşayan milyonlarca insanımızın olduğu bir dönemde sel felaketiyle karşı karşıya kaldığımızı belirterek başladı. Yazıcı, can kaybı yaşayan tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti. Ayrıca, CHP için önemli siyasi isimlerden biri olan ve önceki dönemlerde bakanlık yapmış olan Cevdet Aykan’ın vefatı sebebiyle ailesine ve partililerine başsağlığı dileklerini iletti. Yazıcı, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer'in de vefatını teessürle öğrendiğini söyleyerek vefatından dolayı basın camiasına ve ailesine başsağlığı diledi.

GEÇMİŞE GÖRE TALEP 2 KAT ARTTI

CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, 14 Mayıs seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yazıcı, aday adaylığı sürecinin başladığını ve aday adaylıkları başvuruların genel merkezleri üzerinden yapıldığını belirtti.

Yakın zamanda Tokat’ta Millet İttifakı'nın bileşenleri ile ortak bir basın açıklaması yapacaklarını duyurduklarını fakat 6 partinin il başkanın ortak aldığı kararla bu açıklamayı ilerleyen günlere ertelediklerini söyleyen Yazıcı, Tokat’ta bu seçim için yaklaşık 30 aday adayı olduğunu ve başvuruların devam ettiğini ifade etti. Ayrıca önceki dönemlerdeki sayının iki katından fazla aday adayı başvurusu olduğunu ekledi.

CHP’DE SEÇİM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

İl Başkanı Murat Yazıcı, partinin seçim mitingleri ve saha çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aday adaylığı sürecinin sona ermesinin ardından, tüm aday adaylarının sahaya gönderileceğini belirten Yazıcı, resmi mitinglerin ise aday listesi belirlendikten sonra başlayacağını ifade etti. Yüksek Seçim Kurulu'nun aday listelerinin belirleyeceği tarih olan 8 Nisan'dan sonra parti mitinglerinin gerçekleştirileceğini belirten Yazıcı, 20 Nisan'dan itibaren ise mahalle içi küçük toplantı şeklinde mitingler yapacaklarını açıkladı.

Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 81 ilde miting programları düzenleyeceğini söyledi. Tokat için henüz net bir tarih belirlenmese de, program netleştikçe paylaşacaklarını belirten Yazıcı, Tokat'ta da güzel bir miting gerçekleştireceklerini belirtti.

“TOKAT’TA KAÇ DEPREMZEDE KALDIĞI BİLGİSİNİ VERMİYORLAR”

CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, yaşanan deprem felaketi sonucu ilimizde misafir edilen depremzedelerin sayısının kendilerine net olarak açıklanmadığını ve bu durumun seçimlerde çifte standart yaratılabileceğini söyledi.

Başkan Yazıcı, deprem ve sel felaketleriyle birlikte pek çok insanın mağdur olduğunu ve bu insanların bir kısmının ilimize misafir olarak geldiğini belirtti. Ancak, bu insanların sayısının net olarak açıklanmadığını, kaymakamlıklara ve valiliğe yapılan başvurulara rağmen gerekli bilgilerin verilmediğini öne sürdü.

Ayrıca, iktidar partisi yöneticilerinin depremzedelerin cep telefonu ve TC kimlik numaralarına ulaşarak, nasıl oy kullanacaklarına dair bilgi aldıklarını iddia eden Başkan Yazıcı, bu durumun mağduriyet yaşayan insanların özel hayatlarına müdahale edildiği anlamına geldiğini ve bu bilgilerin mahremiyet kapsamında olduğunu belirtti.

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin ülkemiz için bir kader seçimi olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı, seçimlerin şaibesiz geçmesi için ilgililerden gereken önlemlerin alınmasını istedi. Aksi takdirde, bu durumla ilgili gerekli mücadelenin sokaklarda, valilik ve kaymakamlık önlerinde devam edeceğini belirtti.

Başkan Yazıcı, bu konuda çifte standardın bir an önce son bulmasını ve insanların özel hayatlarına saygı gösterilmesini istirham etti. Seçimlerin şeffaf, dürüst ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

“KARARSIZ SEÇMENLER İÇİN ÖZEL ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Murat Yazıcı, yapılan anketlerde Tokat'ta kararsız seçmenlerin oy oranının yüzde 15 civarında olduğunu belirtti. Adayların netleşmesi sonrası bu oranın azalacağını düşünen Yazıcı, seçmenlerin özellikle genel ve milletvekili seçimleri ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayları görmek istediklerine vurgu yaptı. 

Yazıcı, kararsız seçmenlerin önemine işaret ederek, parti olarak bu dönemde kararsız seçmenlere yönelik birebir çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi. Özellikle gençler arasında kararsız seçmen oranının yüksek olduğunu belirten Yazıcı, bu gençlerin partiye olan ön yargılarının giderilmesi noktasında sahada olacaklarını ve onlarla birebir toplantılar yapacaklarını ifade etti.

Bölgedeki genç nüfusun toplandığı yerlerde onlarla ikili ilişkiler kurmak için çalışacaklarını belirten Yazıcı, kararsız seçmenleri parti politikaları hakkında bilgilendirmeye çalışacaklarını söyledi.

“TOGG ÖNEMLİ BİR HAMLE FAKAT ENDİŞELERİMİZ VAR”

CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, TOGG projesinin Türkiye için önemli bir hamle olduğunu belirtti. Ancak, 953 bin TL gibi bir yüksek fiyatla sunulan aracın ülkemize hitap edip etmediği konusunda bazı soru işaretleri olduğunu ifade etti.

Yazıcı, Türkiye'deki insanların alım gücünün 953 bin TL'lik fiyatı karşılayacak seviyede olmadığını ve bu nedenle TOGG aracına kaç kişinin ulaşabileceği ve kimlerin maddi imkanlarının yeterli olacağı konusunda endişeleri olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, aracın yüzde yüz elektrikli olması sebebiyle henüz altyapısal olarak yeterli şarj istasyonlarının bulunmadığını ve bu durumun da aracın kullanımını sınırlayacağını belirtti.

Yazıcı, TOGG projesinin devamının getirilmesi ve altyapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, yatırımın geri dönüşü ve fizibilitesinin tam olarak hesaplanması gerektiğini ifade ederek değerlendirmesini tamamladı.