Turhal ilçesinde devlet memuru Zerrin Tekeli (47), çocuk hasretini yeğeniyle dindirdi. Tekeli, yurda yerleştirilen yeğenine verdiği büyük mücadeleden sonra koruyucu aile olabildi.

Zerrin Tekeli 25 yaşında evlendi ve 4 kez hamilelik yaşamasına rağmen yüksek tansiyon hastalığı nedeniyle 4 hamileliği de düşükle sonuçlandı. 9 yıl evli kaldığı eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılan Zerrin Tekeli, yalnız başına yaşamaya başlar. Bu süreçte yalnız kalan ve annesinin de vefat etmesi ile iyici bunalıma giren genç kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın başlatmış olduğu koruyucu aile projesinden faydalanmak ister. Ağabeyi T.K ile eşi H.K., 17 yıllık evliliklerini bitirip boşandıktan sonra geriye kalan 2 kardeşten birini yetiştirme yurduna teslim eder. Yurda gitmek istememesine rağmen annenin başka biri ile evlenmesi babasının ise başka bir şehre taşınması sonucu Taha K. (16) annesinin isteği doğrultusunda yetiştirme yurdunda bulur kendisini. Her hafta sonu ve yaz tatillerinde halası olan Zerrin Kefeli sürekli ziyaret ederek moral verir, destek olur fakat anne razı gelmediği için yurttan Taha`yı bir türlü alamaz. Aile ve Sosyal Politikalar Tokat İl Müdürlüğü`nün girişimleri ve koruyucu aile projesi kapsamında çok sevdiği yeğenini yanına alan Zerrin Kefeli şimdi çok mutlu olduğunu belirtti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Zerrin Kefeli, şimdi çok mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü. ``Ben çocukları çok seviyorum, çok istememe rağmen eskiden yapmış olduğum evlilikten çocuk sahibi olamadım. Çocuk özlemiyle yanıp tutuşurken hatta evlatlık çocuk almayı düşünürken böyle bir olay yaşandı, kendi yeğenime koruyucu aile olmak bana nasip oldu. Taha yokken ev bomboştu. Taha geldikten sonra evime neşe geldi. Ağabeyim maalesef ne evliliğine ne de çocuklarına sahip çıktı. Yengem ise başka biri ile evlendi. Yengem çocuğu yurda verirken `başkasına verilmeyecek` diye şerh koydurmuş bu nedenle çok uğraştım fakat çok şükür yeğenimi yanıma aldım.``

Devletin yurtlarda çocuklara çok iyi baktığını ancak aile sıcaklığının verilmesinin mümkün olmadığını aktaran Kefeli, ``Taha benim yanıma geldiğinden beri derslerindeki başarısı da artış gösterdi. Taha`yı çok seviyorum bunun yanında tüm çocukları çok sevdiğimden Taha`ya sordumada kalan sevdiğin bir arkadaşın varsa onu da alalım beraber yaşayalım dedim. Taha üniversiteye gittiği zaman yine yurtta kalan bir çocuk veya kendimde yakında emekli olacağımdan yaşlı birini alıp ona evimde bakmak istiyorum. Çünkü yalnızlık Allah`a mahsus bende hem yalnız kalmamak hem de birilerine faydalı olmak istiyorum dedi.`` şeklinde konuştu.

Taha Kefeli ise yurtta kendilerine çok iyi baktıklarını fakat ailetamı ve ev sıcaklığı olmadığını ifade ederek, ``Şimdi çok mutluyum, akşamları oturup sohbet ediybirlikte vakit geçiyoruz. Beni dinleyen ve beni seven bir insanın yanında olmak çok güzel.`` dedi.