Haber: Seda Batur 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ bazı temaslarda bulunmak üzere dün Tokat’a geldi. Hıdırlık Sosyal Tesislerinde İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına katılan Dağ, 25 Mart Havalimanı’nın açılışında çekilen karelerin yarıştığı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerini takdim ederek, “Tokat Havalimanı’nın Tokat'ı bir üst lige çıkarmasından büyük bir memnuniyet duyduk” dedi. 

Toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın yanı sıra Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum katıldı.

“EK SEFERLER EKİM’DE BELLİ OLACAK”

Tokat’ta hem yerel hem de ülke gündemini değerlendirme fırsatı bulduklarını söyleyen Dağ, “Yerelden başlayacak olursak Tokat’ın gündeminde Tokat Havalimanı’nın çok ciddi anlamda yer ettiğini görüyoruz. Tokat Havalimanı’nın Tokat'ı bir üst lige çıkarmasından büyük bir memnuniyet duyduk. Bu hizmette Ak Parti'ye nasip oldu. Tokat zaten bugüne kadar hem Cumhurbaşkanımıza hem partimize hem de cumhur ittifakına verdiği destekle bunları sonuna kadar hak ediyor. Tokat Havalimanı’ için ek seferler konusuna gelince tüm Türkiye’de ek seferlerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Ekim ayından itibaren bunların çok daha normalleşmeye doğru geçeceğini düşünüyoruz. Tokat Havalimanı ek seferleri konusunda milletvekillerimiz ve bizler ilgili yerlerle görüşerek Ekim'den itibaren seferlerin artışı için çalışma yapacağız” dedi ve Çamlıbel Tüneli’nin yılbaşına kadar ihalesinin gerçekleşeceğini söyledi.

SOSYAL KONUT PROJESİ HAKKINDA…

Gündemde geniş yer bulan Sosyal Konut Projesi’ne de değinen Dağ, “Sosyal Konut Projesi Türkiye’nin her yerinde ciddi bir heyecan doğurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın TOKİ ile birlikte yapmış olduğu çok önemli bir proje. İnsanlarımızın barınma meselesini çözme noktasında adım attığımız gibi aynı zamanda bu ilk kurada çıkmayanlar için de konut sahibi olmaları için çalışma yapacağız. AK Parti yine milletin umudu olduğunu, ümidi olduğunu sosyal konut projesiyle göstermiştir. AK Parti yine milletin derdiyle dertlendiğini ve bu dertlere çözüm ürettiğini, bu sosyal konut projesiyle göstermiştir. Neredeyse her ilimizde her ilçemizde hatta her beldemizde, arazi meselesi de çözerek inşallah vatandaşımızı ucuz ev sahibi yapma konusunda hamlelerimizi hızla hayata geçireceğiz. Muhalefetin burada da bir destek olmadığı gibi bu projeyi kıskanarak köstek olmaya çalıştığını da görüyoruz. Toki bugüne kadar 1 milyon 200 bine yakın konut üretmiştir ve bunların bu sosyal konutların hiçbirinde maddi noktada vatandaşımızı mağdur etmemiştir. Onun için de bu sosyal konut projesi inşallah hızlıca önümüzdeki aydan itibaren kuralları çekilip temelleri atılacak ve önümüzdeki 5 senelik süre zarfında da vatandaşımızın ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ Projesi kapsamında ilk evine sahip olması anlamında ciddi bir çalışma olacaktır” diye konuştu.

“TÜRKİYE, ULUSLARARASI ARENADA OYUN KURUCUDUR”

Rusya-Ukrayna krizinden sonra oluşan tabloyla ilgili yöneltilen soruları yanıtlayan Dağ, “Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildi ve bununla birlikte ülkemize de çok sayıda Rus vatandaşı gelmeye başladı. Zaten Rusya-Ukrayna savaşında özellikle uygulamış olduğumuz denge politikasının uluslararası anlamda birçok sorunu çözmesinin yanında vatandaşımızın refahını arttıracak ve birtakım mağduriyetlere uğratmayacak şekilde bir hamle olduğunu hepimiz çok net görüyoruz bugün. Avrupa Enerji Bakanlığı’nın bizzat açıklamasıyla ‘havalar soğumasın diye dua ediyoruz’ dedi. Biz yaptığımız bu denge politikasıyla hem Rusya tarafındaki hem Ukrayna tarafındaki ilişkileri sürdürüyoruz. Tahıl krizi olarak gördüğümüz dünyanın en önemli krizini Cumhurbaşkanımız 2 tarafı bir araya getirmek suretiyle çözüme kavuşturdu. Dünyadaki birtakım açlıkla alakalı yaşanabilecek sıkıntıları giderdiği gibi aynı zamanda ilk defa savaş başladığından bu yana 2 ülke temsilcileri aynı anlaşmanın altına imza attılar. Birçok tarihçi ve siyaset bilimci bundan ‘üçüncü dünya savaşını engelleyen bir metindir’ diye bahsediyorlar. Türkiye uluslararası alanda artık bir oyun kurucusudur” ifadelerini kullandı.