(Haber: Arzu Kaymak)

 

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığının 24/03/2022 tarihli toplantısında, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan dar gelirli yükümlülere Ramazan ayı içerisinde gıda, fitre ve yükümlü çocuklarına giyecek yardımı yapılması durumu görüşülmüş, toplantıya katılan koruma kurulu üyelerinin görüşleri doğrultusunda yükümlülere yardım yapılması kararı alındı.

Alınan karar doğrultusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Kurumlarla iletişime geçilerek Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi yükümlülere Tokat Belediyesi, Tokat Ticaret Borsası, Tokat İl Müftülüğü, Tokat KADEM Temsilcili tarafından temin edilen toplam 55 gıda kolisi; Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden tarafından temin edilen 20 adet 300 TL hediye çeki, 24 denetimli serbestlik yükümlüsüne Tokat Kızılay Başkanlığı tarafından 500 TL fitre yardımı toplandı. Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından toplam 99 ihtiyaç sahibi yükümlüye ulaştırıldı.

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Tokat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü İşbirliğinde LC Waikiki Mağazacılığın katkılarıyla, toplamda 48 yükümlünün 114 çocuğuna “Ramazan Yardımlarınız, Bayramlıklarınız ve Bayram Tıraşınız Bizden” etkinliği kapsamında Ramazan Bayramı nedeniyle kıyafet yardımı yapıldı. Tokat İl merkezinde ikamet eden yükümlülerin kıyafetleri Tokat Cumhuriyet Savcısı Halil HARMAN ve Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat GÜLŞEN tarafından çocuklara verilirken ilçelerde ikamet edip il merkezine gelemeyecek durumda olan yükümlü çocuklarının kıyafetleri evlerine gidilerek teslim edildi. Kıyafetleri teslim alan çocukların bayram için kuaför ihtiyacı da Tokat Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı tarafından karşılandı ve bayram hediyelerini alan çocuklar belirlenen berber ve kuaförde ücretsiz saç kesimi yaptırması için yönlendirildi.

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat GÜLŞEN Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi kişilere ulaşıp çocuklara bayram sevinci yaşatabilmenin mutluluğunu yaşadığını, Tokat Koruma Kurulları Başkanlığı olarak ileri ki dönemlerde de benzer faaliyetlere devam edileceğini belirtti. Yardım malzemelerinin alınmasında katkıları olan kamu kurumlarına, Odalar ve Borsalar Birliğine, organizasyonu yürüten Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

BAĞIMLILIKLA DENETİMLİ MÜCADELE SEFERBERLİĞİ

“Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’’ kapsamında 25.04.2022 tarihinde, Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Görevli personel ve yükümlülere yönelik seminer düzenlendi. Gerçekleştirilen seminerde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin GÜRHAN ve Dr. Öğretim Üyesi Tülay YILMAZ BİNGÖL tarafından “Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları, uyuşturucu kullanımı sonrası fizyolojik değişiklikler, ruhsal durum değişiklikleri, bedendeki olumsuz değişiklikler ile bağımlılıkla ilgili doğru zannedilen yanlışlar” konuları anlatıldı.

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer salonunda gerçekleştirilen programa Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat GÜLŞEN, Kurum personeli ve denetimli serbestlikten faydalanan yükümlüler katıldı. Program sonunda Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat GÜLŞEN, 2022 yılında Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında yürütülen çalışmaların devam ettirileceğini söyledi. Her ay gerçekleştirilecek eğitim seminerlerinin 5 modülden oluştuğunu, modüllerin birbirinin devamı niteliği taşıdığını ve bağımlılıkla mücadele seferberliği kapsamındaki seminerlerin her ay olacak şekilde yıl sonuna kadar sürdürülmesinin planlandığını ifade etti.

Yine bağımlılıkla mücadele seferberliği kapsamında çocuk ve genç yükümlüler ile birlikte Tokat Gençlik Merkezi Ziyareti gerçekleştirildi. Suça Sürüklenen Çocukların boş zamanlarını etkili bir şekilde planlayabilmelerini sağlayıp sigara, alkol uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden uzak kalmalarını sağlamak amacıyla 13.04.2022 tarihinde Denetimli Serbestlik altındaki çocuklarla Tokat Gençlik Merkezi Ziyareti gerçekleştirildi. Gençlik Merkezi Müdiresi Ayşegül KAÇMAZ ve 2 gençlik lideri tarafından gençlik merkezinde yapılan faaliyetler, spor salonlarının kullanımı, kütüphane kullanımı ve ücretsiz çay ikramının bulunulduğu konusunda çocuklara bilgiler verilerek boş zamanlarını verimli kullanmalarını sağlamak amacıyla tanıtıcı bir ziyaret gerçekleştirildi.

KADİR GECESİ PROGRAMI

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Manevi Rehberlik Bürosu tarafından 27.04.2022 tarihinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü seminer odasında saat 15:30’da Kadir Gecesi münasebetiyle program düzenlendi. Kurum personelinin katıldığı programda Kurum Vaizi Veysel Polat, kadir gecesinin önemi ve fazileti hakkındaki sohbetin ardından personelimiz tarafından okunan hatimin duasıyla program sonlandırıldı.