Burada yaptığı konuşmada, Regaib Gecesini Tokat’ta idrak ettiklerini hatırlatan Başkan Erbaş, TRT ve Diyanet TV’nin mevlit yayınını burada yaptıklarını söyledi.
Başkan Erbaş, Tokat’ta yapacakları programlara ilişkin bilgi vererek, “Bugün de inşallah Tokat’ta hem icazet merasimi hem cuma namazı ve üniversitede programımız olacak. Akşam sivil toplum kuruluşlarıyla toplanacağız inşallah. Bir buluşma yapacağız. Yarın da bütün din görevlilerimizle Diyanet hizmetlerini müzakere edeceğiz. Rabbim hayırlı eylesin.” diye konuştu.
Selçuklu’dan cumhuriyete kadar Tokat’ın çok önemli şehirlerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Tokat’ı ‘medreseler şehri’ diye biliyoruz. Medeniyetimizin en önemli unsurları olan ilim, irfan, bilgi, hikmet ve hafızlık geleneğinin burada artarak devam etmesi arzumuzdur. Bütün hocalarımızla bu medeniyetimizin en önemli unsurlarının daha da gelişmesi noktasında gayret içerisindeyiz.” dedi.
Vali Numan Hatipoğlu, “Muhterem hocam ben de sizlere hoş geldiniz diyorum ilimize. Diyanet İşleri Teşkilatımız bizim devlet teşkilatımız için de göz bebeğimiz olan kurumlardan birisi. Yüce dinimizin evrensel mesajlarını en sağduyulu, en güzel şekilde tüm dünyaya duyurulmasında emsal olmuş bir teşkilat. Yetiştirdiği insanlarla kadrolarıyla verdiği hizmetlerle tüm dünyaya çok muazzam mesajları vermekte. Dinimizin barış mesajını tüm dünyaya ulaştırma noktasında da büyük bir çaba içinde. Biz de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman bu noktada yapabileceğimiz ne varsa yapma hususunda bir gayret içerisinde olacağız o inşallah. Tokat ifade buyurduğunuz gibi kadim tarihimizin en önemli şehirlerinden birisi. Türk- İslam Medrese geleneğinin neşrettiği bir coğrafya. Orta Asya'dan gelen İrfan Ocakları'nın tekrar Anadolu'ya yayıldığı en önemli noktalardan birisi. Yağıbasan Medreseleriyle birlikte nizamiye medreseleriyle birlikte Osmanlı medrese sisteminin de temelini atmış bir yer. Bu anlamda da hem din hizmetleri anlamında, hem hafızlık anlamında hem de yine eğitimle ilgili, din öğretimiyle ilgili yapılabilecekler hususunda her zaman biz de idare olarak sonuna kadar Diyanet İşleri Başkanlığımızın yardımcısı olmaya gayret göstereceğiz. Bu anlamda da ziyaretiniz hem çok anlamlı hem de bizim için apayrı bir noktada. Ayağınıza sağlık, şeref verdiniz. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.