Doğru, Denizli Pamukkale`de, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı ile Pamukkale Üniversitesi`nin işbirliğiyle düzenlenen ``Ulusal Çevre ve İnsan Sempozyumunda`` alınan kararlara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.
TBMM Çevre Komisyonu üyesi olarak sempozyuma katıldığını belirten Doğru, sempozyum sonunda yayınlanan sonuç bildirgesinde, ``her türlü elektromanyetik alan yaratan kaynakların kontrollü kullanımının önerildiğini, cep telefonlarının beyinden uzak tutulmasının önemine vurgu yapıldığını`` kaydetti.
``Cep telefonu kulağa yapıştırılacağına biraz uzaklaştırarak konuşulsa daha iyi olur ya da kulaklıkla konuşulabilir`` diyen Doğru, böyleceta kulak içindeki çekiç, örs ve üzengi olarak bilinen üç küçük kemiklerin hassasiyetinin bozulmayacağını ve beraberinde, içinde titreşim ile ilgili geçiş yollarını da korumuş olacağını belirtti.
Doğru, herkesin evinde birden fazla cep telefonu bulunduğunu, cep telefonu kirliliğinin müthiş boyutlarda olduğunu ifade ederek, ``Doğada, özellikle çocukların oyuncaklarında bir seferlik kullanılan piller var. Herkesin evinde de onlarca piller var. Bu pillerin atılmaması, toplanması ve toplu imha edilmesi gerekiyor`` dedi.

``Hipermarketler kanunu çıkaralım``
Doğru, Avrupa`da hipermarketlerin girişinde geri dönüşüm kutuları olduğunu belirterek ``Vatandaşaya atığını attığı zaman ona para veriliyor, yani vatandaş teşvik ediliyor. Bunu biz de yapabiliriz. Biz de Hipermarketler Kanunu`nu çıkartalım ve bu düzenlemeyiaya koyalım`` diye konuştu.
Çevre bilincinin yanı sıra hareket etmenin de önemine değinen Doğru, sabahları eşiyle birlikte bir saat yürüyüş yaptığını söyledi.
Yürüyüşten sonra 15 dakika da kültür fizik hareketleri yaptığını ifade eden Doğru, ``Bunu eşimle birlikte yapıyoruz. Ben eşimi teşvik ediyorum o da beni teşvik ediyor. AOÇ`nin karşısındaki TOKİ bloklarında bulunan yürüyüş alanında yürüyoruz. Birimiz tembellik yaparsa diğerimiz onu uyarıyor, böylece yürüyüşümüzü aksatmamış oluyoruz. Daha zinde, sağlıklı oluyoruz. Kendimize daha fazla güvenimiz oluyor. Aldığımız gıdaları harcıyoruz, metabolizmamız daha fazla hızlanıyor, herkese tavsiye ediyorum`` dedi.
Doğru, yürüyüşte bile insanların ellerinden cep telefonlarını düşürmediğini kaydederek, çocukların da bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.