(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Millet İttifakı’nda yer alan Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti Tokat İl-İlçe Yönetimi Bebek Life Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Yazıcı, İyi Parti İl Başkanı Hakan Karagöllü ve Merkez İlçe Başkanı Arif Er, Gelecek Partisi İl Başkanı Ramazan Başaran, Saadet Partisi İl Başkanı Metehan Bilal Aydın, İl Başkan Yardımcısı Bünyamin Acar, Merkez İlçe Başkanı Selim Işık, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Yüksel Karahan, Demokrat Parti İl Başkanı Kemal Metin ve basın mensupları katıldı. Deva Partisi İl Başkan Vekili Saffet Gülsoy, rahatsızlığından dolayı katılım sağlayamadı.

Kahvaltı sonrasında Saadet Partisi İl Başkanı Metehan Bilal Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Yazıcı, İyi Parti İl Başkanı Hakan Karagöllü, Demokrat Parti İl Başkanı Kemal Metin, Gelecek Partisi İl Başkanı Ramazan Başaran ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz açıklamalarda bulundular.

DP İL BAŞKANI METİN: “28 MAYIS'TA DA YETER KARAR MİLLETİNDİR DİYECEĞİZ”

Demokrat Partisi İl Başkanı Kemal Metin, “23 Nisan 1920’de toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin duvarında egemenlik kayıtsız şartsız milletin dediği yazmıştır. Bugün bazı insanlar milletimiz bu egemenlik hakkını ya menfaat icabı ya bilmeden ya da başkalarının telkinleriyle doğru kullanamamışlardır. Ama şimdi bu egemenlik hakkını aynı şekilde doğru şekilde kullanmanın zamanı, Avrupa Birliği'nin parasıyla karnını doyurup sokakta sallanır gibi gezenler ne milletten sevgisini, ne vatan sevgisini, ne bayrak sevgisini, ne demokrasiyle ne de Atatürk sevgisinden haberleri olmaz. Onun için bu egemenlik hakkımızı en iyi şekilde kullanmanın 28 Mayıs'ta tam zamanı. İkinci konu, muhtaç olduğu kudret damarlarındaki kanda mevcuttur der. İşte bu temiz kanımızı yine 28 Mayıs'ta milletimizin menfaatine, cumhuriyetimizin, demokrasimizin menfaatine en iyi şekilde kullanmamız lazım. Şunu da söyleyeyim. Cumartesi günü sokaklarda TOGG’u gezdiriyorlar. TOGG kimin karnını doyurur, kim iş verir? O arabaların fiyatı 1 milyon 200 bin lira. İtalya'dan tırlarla geldi, orijinali. Daha bizim Türkiye'de bu araba üretilmedi. Burada üretilseydi onun da fiyatı 700-800 BİN liraydı. Milletimizi bir arabayla kandırıyorlar ve bunları milletimize anlatmak lazım. Biz Demokrat Parti olarak 1946’da nasıl söz milletin dediysek, demokrasinin önünü açtıysak 28 Mayıs'ta da yeter karar milletindir diyeceğiz.” açıklamasında bulundu.