CHP Tokat Milletvekili Aday Adayı Dr. N. Bilal Durmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 12 Mart günü (bugün) İşeri Restoran’da Tokatlı kadın ve gençlerle bir araya geldiği program tertip etti. CHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Zarife Üngör, Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Özdemir, partili kadın üyeler ve gençler yoğun katılım gösterdi. Dr. Bilal Durmaz kadınlardan ve gençlerden gelen sorulara yanıt verdi.

MEHMET AKİF ERSOY VE İSTİKLAL

MARŞIMIZIN KABULÜ UNUTULMADI

Konuşma öncesinde İstiklal Marşının kabulü ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

GENÇLER VE KADINLARIN BEKLENTİLERİ

CHP Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Özdemir selamlama konuşması yaptı. Bilal Durmaz’ın bir gün öncesi doğum günü olduğunu hatırlattı ve bu vesile ile yeniden kutladı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Zarife Üngör selamlama konuşmasında Milletvekilliği için adaylığını ilan tüm aday adaylarına başarılar dilerken “istiyoruz ki bu dönem Tokat’tan 5 CHP Milletvekili ile TBMM’de temsil edilelim. Bizler CHP Tokat Kadın örgütü olarak göreve geldiğimiz 4 yıldaki gibi son 62 günde de canla başla bunun için var gücümüzle çalışacağız. Biz kadınlar olarak bugün Bilal beyden ilimizde milletvekili olduklarında kadınlar için neler yapacağını duymak istiyoruz. Eşit işe eşit ücret başta olmak üzere kadına şiddet konusunda ne tür yol izleyeceklerini, İstanbul Sözleşmesi hakkında fikirlerini duymak isteriz. Genel Başkanımızın titizlikle desteklediği aile destekleri sigortası kapsamında nasıl bir destek sunmayı düşünüyorlar. 4 yıldır 81 ille ortak yürüttüğümüz Yaşam Hak projemiz var, o projeyle ilgili neler düşündüğünü merak ediyoruz. Tokat’ta Tabip Odası bu projemizi imzalamadı ama Bilal Bey üzerine düşeni yapacağını söyledi, ihtiyaç duyduğumuz her an kendisini yanımızda gördük, çıktığı yolda başarılar diliyor, kendisine teşekkür ederiz.” dedi.

DURMAZ: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İMZALANACAK”

CHP Tokat Milletvekili Aday Adayı Dr. N. Bilal Durmaz İstanbul Sözleşmesinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte derhal imzalanacağını söylediğini hatırlatarak sözlerine başladı. Aile sigortasıyla ilgili Tokat’ta Merkez İlçe Başkanı iken panel düzenlediklerini hatırlattı, önemine inandığını vurguladı. İktidarın herkesi köleleştirmek istediği yerde “biz TC’nin onurlu yurttaşları olarak çalışarak, helal kazanç peşindeyiz. Bu nedenle aile sigortası yoluyla geliri az ailelerinin annelerinin, kadınlarının hesabına para yatırmaktan gurur duyarız.” diye yanıt verdi.

“BU İKTİDAR EN ÇOK GENÇLERİ MAĞDUR ETTİ”

Dr. Bilal Durmaz programa katılan herkese teşekkürlerini dile getirdiği konuşmada öncelikle deprem hususunda vefat edenlere başsağlığı diledi, 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünü kutladı. 08 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken, Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesinin önemine vurgu yaptı. İş ortamında kadınlarla birlikte çalışmaktan ötürü mutluluğunu belirtti. Gençlere de seslendi ve “tüm yaşamım bu ülkenin gençlerine neler yapabilirim diye düşünmekle geçti. İmkanlarımızı gençlerle paylaşmayı tercih ettim. Tokat’ta Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı’nı kurdum, 10 yıl Başkanlığını yaptım, işletmeler açarak gençlerimizin yanında oldum. Stajlarıyla bizzat ilgilendim. Özellikle sağlık sektöründe derslerine girdim, bildiğim şeylerin hepsini öğretmeye çalıştım. Bu iktidarın en mağdur ettiği kesim gençlerdir. İşte okullar kapatılıyor, deprem oluyor üniversiteler kapanıyor. Bu iktidarı ilk seçimde değiştireceğiz. Gençleri, tarikatların yurtlarına değil devletin yurtlarına emanet etmek mecburiyetindeyiz. Millet İttifakının lideri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’da oturtmak üzere hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.