Aldemir, siyasi ve yerel gündem hakkında konuştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dt. Cüneyt Aldemir, “Erbaa’nın vekili olacak mısınız?” sorusuna;  “Erbaa’da yaşayan, Erbaa sevdalısı Cumhur ittifakı ya da diğer partilerden tüm kardeşlerimizin oylarına talibim. İnşallah Erbaa’nın bütün sorunlarını birlikte çözeceğiz.” dedi. 

Açıklamasına kendini tanıtarak başlayan Aldemir, “1973 Tokat doğumluyum. Diş hekimiyim. Tokat’ta ikamet etmekteyim. Siyasi hayatımla ilgili olarak da kısa anekdotlar geçmek isterim. Üniversite hayatım içerisinde Çankaya Refah Partisi Gençlik Kollarına üye idik. 97 Yılından sonra Tokat Fazilet Partisinde Yönetim Kurulunda görev aldım. 2001 Yılında Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile Merkez İlçe Başkanı görevime başladım. 2 Dönem Merkez İlçe Başkanı olarak çalıştıktan sonra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 2 yıl başhekimlik yaptım. Oradaki görevimden istifa ettikten sonra İl Başkan Yardımcısı olarak siyasi görevime devam ettim. 2011 Yılında Hedef 2023 diyerek 5. Sıra milletvekili adayı oldum. Teşkilatlarımızı gezdim. 2014 yılında partimiz İl Genel Meclis üyesi olarak 1.sıradan seçilerek görev yaptım. 2021 yılında Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile İl Başkanı olarak atandım. 2023 Yılında yine Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile 3. Sıradan milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Bundan sonraki süreçte Erbaa’ya hizmet yarışında biz de varız. Erbaa ve Tokat ile ilgili hedeflerimiz var.”

-Aldemir, TOGG Otomobilinin ne zaman geleceği sorusuna;

“TOGG aracımız inşallah kısa bir süre sonra burada olacak. Hem halkımızın görmesi hem de seçim çalışmalarımıza katılmak için getireceğiz. Tüm ilçelerimizi dolaştırarak halkımıza devletimizin bu işlerde ne kadar başarılı olduğunu göstereceğiz. Hala fabrikanız nerde diye soranlar, görmeden inanmayanlar var. Onlara da aracımızı göstererek devletimizin başarısını ispat edeceğiz.” Diyerek yanıt verdi.

-Milletvekilliği için Aday Adayları arasında isminiz yoktu, bu adaylık süreci sizin için sürpriz oldu mu? Erbaa için ilk olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz? Sorusunu ise;

“Erbaa’dan arkadaşlarımız da adaylığa başvurdular. Gönül ister ki Erbaa’dan milletvekili her dönemde çıkarabilelim. Ama bunun takdirini Genel Merkezimizin yaptığını unutmamamız gerekir. Bakınız her ilçede ve merkezde telefon anketleri yapıldı. Siyasi büyüklere, siyasi erklere soruldu. Bu süreçlerin sonucunda bu kararlar verildi. Her İl Başkanının her ilçe başkanının siyaset içerisinde adaylığıyla ilgili kesin net tavrı Genel Merkez verir ve tamamı potansiyel adaylardır. Bu yüzden Milletvekili adayı olarak konmak da kimseye sürpriz olmaz. Bizler de Genel Merkezimizin takdirine uymakla mükellefiz.

Erbaa ile ilgili olarak Sanayi Bölgemizdeki ekonomik hareketliliğin fazlalığı nedeni ile üretici firmalarımızı rahatlatmak ve daha da güçlendirmek adına Sanayi Bölgemizi genişletmeyi düşünüyoruz. İşsizlik oranı en düşük ilçemiz Erbaa. Aynı zamanda verimli toprakları ile bereketli bir ovamız. Tarım alanında çiftçimizi nasıl daha fazla kalkındırabiliriz, Erbaa ovasını bu bölgenin ovası ve tarım pazarı haline getirebilmek için yatırım yolları arayacağız. Erbaa teşkilatımız aracılığı ile de Erbaa’lı vatandaşlarımızın isteklerine meclisimizden yanıt vermeye çalışacağız.” Şeklinde cevapladı.