Türkiye’nin eşsiz tarihi ve doğal güzelliği, düğün yapabileceğin tarihi mekanlarda bir araya geliyor. Alanlar, tarihi dokusuna hiçbir zarar verilmeden restore edilerek düğünlere hazır hale getiriliyor. Bunların arasında deniz kenarında yer alan oteller ve resortlar, en güzel deniz manzaralarını sana sunuyor! Mavi aşığı çiftlere denizin kokusunu doyasıya içine çekebilecekleri bu mekanları öneriyoruz.

Düğün organizasyonu düzenleyebileceğin tarihi mekanlar, geniş bahçeler içinde yer alabiliyor. Mesela kültürel mirası korunmuş tarihi konaklar, kır düğünleri için birebir mekanlar haline geliyor. Birbirinden yeşil kır manzaraları, bu mekanlarda sunulan manzaralardan sadece birisi. Rustik konseptli düğünler için çok uygun olan ahşap yapılı konaklar, çeşitli doğa manzaralarıyla bir araya gelerek harika görüntüler ortaya çıkarıyor.

Zengin tarihi ile tanıdığımız Gaziantep gibi illerde, düğün alanlarının içinde kendini geçmişe dönmüş gibi hissedeceksin. Mekanların içinde geleneksel avlular ve hatta tarihi sarnıçlar bulunabiliyor. Davet alanlarının tarihi atmosferi de ahşap mobilyalar ile zenginleştiriyor. Bu mekanlar, en güzel tarihi manzaraları modern rahatlık ile harmanlayarak birbirinden güzel düğünlere ev sahipliği yapıyor.

İki kıtayı birbirine bağlayan İstanbul, manzara konusunda diğer illerden daha farklı bir avantaj sunuyor. Evet, sadece İstanbul’daki tarihi mekanlarda bulabileceğin eşsiz boğaz manzaralarından bahsediyoruz! Boğazın farklı taraflarında konumlanan birbirinden güzel tarihi yalılar, harika manzaralarla seni karşılıyor. En özel düğünler için eşi benzeri bulunmayan bu mekanları tavsiye ediyoruz.

Tarihi Düğün Alanlarının Kapasiteleri

  • Düğününü yapabileceğin tarihi mekanların kapasiteleri, şehirden şehre değişiklik gösteriyor. Mesela bu mekanların en popüler olduğu İstanbul’da davet alanlarının ortalama kapasitesi yaklaşık 300 kişi olarak karşımıza çıkıyor.
  • Tarihi mekanların bir şehirde daha az bulunması, her zaman daha düşük kapasitelere işaret etmiyor. Kayseri’deki mekanların ortalama kapasitesi 500 kişinin üstüne çıkmasıyla dikkat çekiyor.
  • Mekan türleri de kapasite seçeneklerine etki eden faktörlerden biri. Köşklerde en yüksek sayıda, 50-100 kişilik butik davetler için uygun olan alanlar bulunuyor. Daha büyük olan yalılarsa çoğu kapasitede hizmet verebiliyor.
  • Büyük otellerde birçok davet alanı bulunuyor. Mesela bu oteller hem 100 kişilik düğünler için uygun alanlar sunuyor hem de 400 kişilik daha kalabalık davetlere olanak sağlıyor.
  • Tarihi mekanlar, yemekli ve kokteyl servisli düğünlere göre farklı kapasitelerde hizmet verebiliyor. Mekanların kokteyl kapasitesi, hemen hemen her zaman yemekli kapasiteye göre daha yüksek oluyor.

Tarihi Mekanların Yemekli Düğün Paketleri

Eğer aklında yemekli bir düğün organizasyonu varsa, tarihi mekanlar çeşitli avantajlarla yanında oluyor. Birbirinden profesyonel aşçılar tarafından hazırlanan menülerin fiyatları, bazı özelliklere göre değişiklik gösterebiliyor. Mesela kişi başı üzerinden hesaplanan yemek menüleri, çoğu zaman hafta içi daha uyguna geliyor. Paketlere dahil olan alkolsüz içecekler de alkollü içkilere göre daha uygun fiyatlarla karşına çıkıyor.

“Peki bu menülere neler dahil?” dediğini duyar gibiyiz. Haydi beraber yemek menülerinin içeriklerini inceleyelim! Öncelikle çoğu tarihi mekan, birden fazla mutfak seçeneği sunuyor. Sen de Türk mutfağından vazgeçemeyenlerdensen, birbirinden lezzetli kebaplar ve mantılar seni bekliyor. Davetlilerine farklı dünya mutfaklarından lezzetler tattırmak isteyen çiftlere de çeşitli makarnalar ve zeytinyağlılar sunan İtalyan mutfağını öneriyoruz!

Düğününe yüksek bir bütçe ayıran çiftler için tarihi mekanlarda sunulan bazı farklı tatları bir araya getirdik. Bunların arasında taptaze karideslerden ya da ada mantarlarından oluşan soğuk başlangıçlar yer alıyor. Ana yemeğe geldiğimizde ise tadı damağında kalacak somon ve ördek yemekleri seni bekliyor. Yemekler hazırlanırken davetlilerine sorbe gibi ikramlar sunuluyor.

Yemekli düğün paketlerine dahil olan özel menüler de çok önemli. Mesela minik misafirlerin için özel seçeneklerin mekanlar tarafından sunulup sunulmadığına bakmak isteyebilirsin. Bu menülerde patates kızartması ve çeşitli wrapler yer alabiliyor. Özel yeme alışkanlığı olan davetlilerin için de vejetaryen ya da vegan menüler tarihi mekanlarda sunulabiliyor. Izgara sebze seçenekleri bu menülere dahil içeriklerden.

Tarihi Mekanların Yemeksiz Düğün Paketleri

Yemeksiz davetlerin için de birçok paket seçeneği tarihi mekanlarda sunuluyor. Bu davetlerde kokteyl servisleri ön plana çıkıyor. Kokteyl menüleri, hemen hemen her zaman yemekli menülerden daha uygun fiyatlara geliyor. Bu menülerde de, yemekli menüler gibi arasından dilediğince seçim yapabileceğin alternatifler bulunuyor. Düğününden önce tadım yapma ve menülerde değişiklik hakkın da çoğu mekanda var.

Gelelim kokteyl menülerinin içeriğine. Öncelikle kokteyl menülerinde ana yemekler yer almıyor. Bu menüler çoğu zaman daha hafif tatlar ve ikramlardan oluşuyor. Düğün pastası merasimi ve pastanın davetlilere servisi, yemeksiz paketlerde karşılaştığımız hizmetlerden. Düğün pastası haricinde başka tatlılar da kokteyl menülerinde yer alabiliyor. Birbirinden çeşitli alkollü veya alkolsüz içecekler de bu menülere dahil ediliyor.

Deniz kenarı mekanlar, kokteyl menülerinde genelde meze tabakları servis etmeyi tercih ediyor. Çeşitli karides ve sebze tabakları da davetlilere sunulabiliyor. Kaşarlı mantar ve çeşitli börekler de bu menülerde sık sık rastladığımız tatlar arasında yer alıyor. Şarap servisi olan mekanların kokteyl menüleri, buna uygun olarak çeşitli peynir tabaklarını davetlilerine sunuyor.

Kokteyl menüler aynı yemekli menüler gibi tarihi mekanların mutfaklarında hazırlanıyor. Aynı zamanda mekanların anlaşmalı olduğu catering firmaları da bu hizmeti sağlayabiliyor. Önceden görüştüğün bir organizasyon firmasını mekana getirmek istiyorsan, bu da birçok tarihi mekanda sunulan bir hizmet. Davetlilerinin alana girişiyle başlayan ‘Hoş geldiniz kokteyli’, bazı mekanlarda pakete dahil edilirken bazılarında ekstra hizmet sayılıyor.

Kaynak: https://dugunfirsati.com/