Tokat İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Düğünümde Silah Atılmasın Mutluluklarımız Bozulmasın” projesini makamında düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Müdür Balcı, Düğün ve sünnet düğünlerinin hayata başlangıç anlarından birisi olduğuna dikkat çekerek, “Bizde bu anların kararmaması için yeni mutluluklarda üzüntülerin olmaması için Tokat Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan bir çalışmayla düğünlerde ve sünnet düğünlerinde silah atılmaması için el broşürü bastırdık. Ayrıca bize düğünler için müracaat eden vatandaşlarımızın düğün davetiyelerine koymak için 6 bin adet el broşürü bastırıldı. Vatandaşlarımızı bu küçük el davetiyelerini kendileri dağıtacaklar, “Düğünümde Silah Atılmasın Mutluluklarımız Bozulmasın” manasında. Bizde Tokat’ta huzurun, güvenin, mutluluğun bozulmaması adına vatandaşlarımızdan düğünlerde silah atmamaları rica ediyoruz. Hem kendileri için hemde Tokat’ımızın huzur ve güvenliği için bizim bu çalışmamıza destek vermelerini istiyoruz. Silaha ‘hayır’ mutluluğa ve geleceğe ‘evet’ diyoruz” dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Müdür Balcı, Vatandaşlardan projeyle ilgili olarak çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade ederek, “Tokat’ta düğünlerde silah atma olayları önemli ölçülerde azıldı. Bu yaz düğün sezonuna giriyoruz bu şekilde vatandaşlarımızın varolan bilincini daha üst seviyeye çıkartırsak Tokat’ımız ve bizler için daha memnuniyet verici olacak. Düğünlerde tedbirlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız düğün törenlerinin toplu olması hasebiyle bize müracaat ediyorlar bizde ona göre tedbirlerimizi alıyoruz. Zaten mıntıkada gezen Asayiş Ekiplerimizi var birde düğün görevlisi arkadaşlarımız var her düğün de gidiyorlar muhakkak bizim açımızdan bir sıkıntı var mı hem de düğünün huzur ve güvenliği açısından bulunuyorlar. Allaha şükür şuana kadar düğünlerimizde üzücü bir olay yaşanmadı ama bu olmayacak anlamına gelmez, biz olmamasını istiyoruz. Ama Türkiye’nin her yerinde görüyoruz duyuyoruz çocuklarımız balkonda ölümler var, yorgun kurşunla ölenler var. Biz olmaması için şimdiden çalışmalarımızı yapıyoruz ” diye konuştu.