Tokat Ali Paşa mahallesinde 17 yıldır kuaförlük yapan 38 yaşındaki Murat Daşkın futbolu sevdiği için koleksiyon yapmaya karar verdi. Verdiği karar üzerine sosyal medya üzerinden atkı koleksiyonum var desteklerinizi bekliyorum adı altında paylaşımda bulundu.

Sosyal medya takipçileri ve arkadaşları sever berbere destek olmak için atkı hediye etmeye başladılar. Beş altı ay önce sosyal medya üzerinden yaptığı ‘atkı koleksiyonum var desteklerinizi bekliyorum’ paylaşımından sonra koleksiyon yapmaya başladığını belirten Daşkın, “gerek müşterilerimden gerek sosyal medya üzerindeki takipçi arkadaşlarımdan, üniversiteli arkadaşlarımdan, farklı illerde bulunan arkadaşlarımdan getirenler oldu.” dedi.

BU MERAKIM FUTBOLU ÇOK SEVDİĞİMDEN DOLAYI

Daşkın, “En çok istediğim atkı Beşiktaş ve Tokatspor atkısıydı onlara da sahip oldum. Türkiye dışında yabancı Futbol Kulüpleri içerisinde Dinamo Kiev, Polonya Milli Takımı ile Hannover 96 var. Futbol takımı atkılarını biriktirdiğimden itibaren duyan gören pek çok kişi getirdi. Tokat'ta 17 senedir aynı iş yerinde berberliğe devam ediyorum.  Bu merakım futbolu çok sevdiğimden dolayı, Tokat'ta futbolu seven bilen insanlarla genelde arkadaşlığımız olduğu için böyle bir koleksiyon yaptık. Dışarıda Konya’da çalışan Konyaspor'un atkısını getirdi.  Sivas'ta okuyan Sivasspor'un atkısını getirdi. Bunları hiçbir şekilde ücretle almadım. Hepsinin bir hatırası var. Hepsi kişiler tarafından getirilip asılan bir şey.” açıklamasının devamında;

FUTBOL TAKIMI ATKILARINI BİRİKTİRDİĞİMDEN İTİBAREN DUYAN GÖREN PEK ÇOK KİŞİ GETİRDİ

İlk Beşiktaş ve Tokatspor atkısıyla başladığını ifade eden Murat Daşkın, “Yaklaşık beş altı senedir bu atkıları biriktirmeye devam ediyorum. Burada olanlar şöyle diyebilirim Türkiye'de futbol takımlarının yüzde biri bile değildir. Futbol takımı atkılarını biriktirdiğimden itibaren duyan gören pek çok kişi getirdi. Mesela Dinamo Kiev'in atkısı da m Ukrayna'da bizim bir müteahhit abimiz vardı. Ukrayna'ya gitmişler orada da Dinamo Kiev'le Olympiakos'un maçında ben akıllarına geldiğim için oradan alıp atkısını aldı getirdi hediye olarak. Dükkândan içeriye girip ilk görenler, ‘ne kadar değişik bir şey.’ diyor. Aşırı derecede hoş, güzel diyor dedikçe de ben hevese geliyorum. Bunların bakımları var. Her hafta yıkatman lazım, tozlanıyor, pisleniyor, kıl oluyor. Atkılar içerisinde Tokat ve İlçe spor takımlarının atkıları var. Türkiye, Beşiktaş, Galatasaray dört büyük takım.  Süper Lig takımları, ondan sonra Birinci Lig, İkinci Lig, Üçüncü Lig, BAL ligi, amatör takımlar. Buraya sığmadıkça yapmayı düşündüğüm duvarım var. Oraya şerit halinde düzmeyi düşünüyorum." şeklinde konuştu.