Bankalarla yürütülen pazarlıklar sonuçlandı. Yetkili Sendika Eğitim-Bir-Sen ve ihale komisyonu tarafından Tokat Merkez İlçe 4 bini aşkın eğitim çalışanını ilgilendiren promosyon görüşmelerinde her bir çalışan için 11 bin 900 lira, toplamda ise 48 milyon 504 bin liralık anlaşmaya imza atıldı.

4 bin 76 Eğitim çalışanını kapsayan banka promosyon ihalesine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan, Şube Müdürü Ahmet Ergün, Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkanı Şaban Ceylan ile çok sayıda kamu ve özel banka yöneticisi katıldı.

Mevzuatın belirlediği usullere göre yapılan açık artırma turları sonucunda Yapı Kredi Bankası ile 3 yıllık anlaşma imzalandı.

“MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÜLKEMİZDE VERİLEN EN YÜKSEK RAKAMA İMZA ATTIK”

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Şaban Ceylan, yetkili sendika olarak katıldıkları ihalede yeni bir rekora imza attıklarını kaydederek, “Tokat Merkez İlçede görev yapan eğitim çalışanlarımız 11.900 TL promosyon ücretini 30 Haziran’da peşin alacaklar. Ülkemizde yapılan en yüksek rakamlı anlaşmaya imza atarak çalışanlarımızın beklentilerine cevap verdik. Kazandırmaya devam edeceğiz. Üç yıllık anlaşma süresince personelden kredi kartı aidatı, havale ve EFT ücreti alınmayacak. Ücretler eğitim çalışanlarımızın hesabına tek seferde yatırılacak. Sonradan gelen arkadaşlarımız bu ücretlerini alacak ayrılanlar iade etmeyecekler. İşçi arkadaşlarımız çalıştıkları ilçe bankamatiklerinden masrafsız faydalanabilecekler. Banka İl MEM ile planlayarak hesap açma ve sözleşme imzalama süreçlerinde kurum ve okullarımızı ziyaret edecek. Vakit kısa olduğundan bankanın işini kolaylaştırıp hızlı bir şekilde işlemler tamamlanacaktır” dedi.

“BAŞARIMIZIN SEBEBİ DE GENELGENİN SAHİBİDİR”

Başkan Ceylan, ekonomik anlamda zor bir dönemden geçilen süreçte varılan anlaşmanın önemli bir sendikal kazanım olduğunu vurgulayarak, “Daha önce promosyon bedelleri çalışanlara ödenmiyordu. Yoğun mücadelelerimiz sonucunda zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı genelge ile promosyonun tamamının çalışanlarımıza ödenmesini sağlamıştık. Şunu unutmayız ki, başarımızın sebebi de genelgenin sahibidir. Bizimle birlikte ülkemizde 8 milyon ücretli kesim promosyonlardan faydalanmakta. Esas kazanımımız bu olmakla beraber her yeni anlaşma döneminde söyledikleri yalan ve oluşturdukları algılarla eğitim çalışanlarını sahipsiz hissettirmek isteyen negatif, güdük ve güdümlü bir takım yapılar bu dönemde de görev yaptılar. Lakin eğitim çalışanlarının güven kapısı Eğitim Bir Sen mahcup etmedi. Eğitim çalışanlarımız için her zaman daha iyisini yapacağız. Her çalışmayı değersizleştirip hiçbir şey üretemeyen dedikoducu zevat mutsuz olsa da iyi bir anlaşmaya imza attık. Hassas ve başarılı çalışma sürecimizi yöneten İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Murat Ağar Bey’e, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan ve Şube Müdürü Ahmet Ergün Bey’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.