Tokat Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen İl Divan Toplantısına Şube Başkanı Şaban Ceylan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Altunordu ve Selahattin Kelemci ile sendika üyeleri katıldı.  Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ceylan, “Eğitim öğretimin ikinci dönemi itibari ile yapmış olduğumuz il divan programımızda öncelikle deprem ve depremzedeler üzerine gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ve yapacaklarımızı paylaşmak istiyorum. Deprem enkazının üzerinde siyaset yapanlara en güzel cevap devlet kurumları ve sivil kuruluşlarımızın hizmet birlikteliğidir. Bu afet, gönülleri birleştirdi. Safları sıklaştırdı. Ne büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha gösterdi” dedi.

“AFET FIRSATÇILARI ENKAZ ÜZERİNDE MİTİNG YAPIYOR”

Sosyal medya kullanılarak yapılan dezenformasyona dikkat edilmesi çağrısında bulunan Başkan Ceylan,  “Deprem üzerinden yapılanlar ahlaksız bir siyasettir. Afet fırsatçılığıdır. Enkaz üzerinde miting yaparak siyaset yapanlar anlı-şanlı tarihimizde kara bir leke olmuştur. Var olmayan hayali insanlar tarafından yalan söyleniyor. Dijital aldatma bilgi savaşının yeni yüzü olarak karşımıza çıkıyor. Botlar ve troller çoğaldıkça ve kullanıcılar dezenformasyondan oluşan bir ortamda geziniyorsa sosyal medya kirli, güdümlü siyaset ve ticari kuruluşlar tarafından silah haline getirilmiş demektir. Devletimiz bu günleri de düşünüp aynı Avrupa’da olduğu gibi bu kimliksiz ve art niyetli yapıların sosyal medya ayağını kullanmalarını engelleyecek cezaları ağırlaştıracak yeni süreçler başlatmalıdır.

Eğitim Bir Sen merhamet ve şükür geleneği medeniyetimizin izinde olan bir sivil kurum olarak her zaman bu değerleri yüceltmek için varlık gösteren, milletimize hizmet eden sivil iradedir. Gayretlerinizden dolayı hepinize ayrı teşekkür ederim” dedi.

Bugüne kadar Genel Merkezlerinin öncülüğünde 10 milyonluk nakdi yardımı AFAD’a yaptıklarını kaydeden Ceylan, “134 Tır ayni yardım ve 270 kişilik arama kurtarma ekibimizle sahadaydık. Biz de şube başkanlarımızla bölge ziyareti gerçekleştirdik. Gözlemledik. Gölbaşı’nda Tokatlıların yardımları dillere destan olmuş. Şimdi de Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, il Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen Psikososyal destek, Halk Eğitimi, Konteyner ve insani yardım boyutlu tüm çalışmalara tam destek sağlayacağız” diye konuştu.

BAŞKAN EROĞLU, “TÜRKİYE’DE ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada Gölbaşı’nda yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Eroğlu, “Valiliğimiz öncülüğünde görevli olduğumuz Adıyaman Gölbaşı’nda 800 kişilik hizmet personelimiz ve yüzlerce ekipmanla İl Özel İdaresi, Tokat İl MEM, Sağlık, Çevre Şehir, Aile Sosyal Politikalar ve Emniyet Müdürlüğümüz ile diğer kuruluşlarımızla birlikte devletimizin sağladığı imkanla alt yapı, yol, sağlık, yemek, seyyar banyo, WC gibi hizmetlerimiz oldu. Devam edeceğiz. Tokat Eğitim Bir- Sen’in sağladığı destekleri biliyoruz. Gayretlerinize teşekkür ediyorum. Bu deprem bizlere çok şey öğretti. Yeniden inşa etme sürecinde Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Teknik konuların öne çıkartıldığı, sert tedbirlerin alınacağı bir döneme girilmesi gerekecek. Önce yıkıklarımızı daha sonra Türkiye’yi yeniden imar edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve tüm yönetim birimlerimiz çalışmalarını üst düzeyde yürütmekte. Kimseyi yalnız bırakmıyoruz. Her yarayı saracağız” ifadelerini kullandı.

Şube Başkan Yardımcısı Mahmut Delen toplantının devamında sendikanın eğitim faaliyetlerini sıralayarak, “Bir Bilenle Bilge Nesil” ve “Müstakbel Öğretmen Akademisi” çalışmalarımız başladı ve tüm hızıyla devam etmekte. Kitapların dağıtımı yapıldı okunmakta, ilk kritikler yapıldı. Bu konuda hiçbir aksamaya fırsat vermeyeceğiz. Düzenli bir şekilde takip edeceğiz. Nisan sonunda il finallerimizi yapacağımız ve bir biçimde her iki projemizi de bitireceğiz” dedi.

İl Koordinatörü Bahadır Kaya ise sendikanın diğer faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunarak, “İyilikte Yarışan Sınıflar” çalışmamıza  depremden dolayı oluşan yeni yetim çocuklarımız da dahil ettirerek devam edeceğiz.

Valilik, il Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat Belediyesi öncülüğünde yürütülen psikososyal destek, halk eğitimi, konteyner ve insani yardım boyutlu tüm çalışmalara tam destek sağlayacağız.

Kadın Komisyonu Başkanımız Elif Uca Yılmaz, İHH ve Memur Sen kadın komisyonları öncülüğünde başlatmış olduğumuz  “Kadınlardan Kadınlara Destek Paketi” çalışmalarımızı şehrimizde yürüteceğiz.

Hamza Çakır ve Eyüp Sezer proje sorumlusu arkadaşımız  “Kardeş Aile” projemizin çalışmalarına on gündür başladık, güzel sonuçları olan ve her geçen gün daha da büyüteceğimiz kardeş aile çalışmamızda depremzede kardeşlerimizle güzel anlar yaşıyoruz. Şehrimize ensar muhacir kardeşliği yakışıyor. Kapsamını genişleteceğiz. İş yeri ziyaretlerimiz üyelerimizin sorunlarının dinlenmesi ve çözüme kavuşturulması için çok önem arz etmektedir. İlçe milli eğitim çalışanlarımızın memur, hizmetli, şef durumları ile ilgili acil konuların tespit edilmesi, yaşadığımız afetten dolayı oluşan eksiklerin telafisi için konulara hassasiyet gösterilmesi, EKYS, Promosyon, ek zam, görevde yükselme gibi. hususlarda görüş paylaşıldı, çalışma planı oluşturuldu” dedi.

İlçe başkanları ve komisyonların da söz aldıkları il divan toplantısının sonunda Öğretmenevinde konaklayan depremzedeler ile birlikte akşam yemeği yendi.