Grup ferdi kaza sigortası anlaşması, Şekerbank ve SBN Sigorta yetkililerinin katıldığı toplantıda bir yıl daha uzatıldı. Yeni anlaşma ile Eğitim-Bir-Sen üyeleri, 5 Mart 2014 tarihine kadar bir yıl süreli ferdi kaza sigortası kapsamında yeniden sigortalanmış oldu.

Yapılan anlaşmayla deprem, sel, toprak kayması, yanardağ patlaması, terör ve yangın sonucu ölüm ve sürekli sakatlık halleri ile kaza neticesinde meydana gelen boğulmalar grup ferdi kaza sigortası poliçesi teminatı kapsamına alınırken; önceki yıllarda olduğu gibi yine genel merkez, şube ve temsilcilik yöneticileri, üyeler ve sendikamızın genel merkez çalışanlarının tamamı, ayırım yapılmaksızın, aynı miktar prim ödemesiyle aynı miktar teminat karşılığında sigortalı oldu. Buna göre grup ferdi kaza sigortası poliçe teminatları, ölüm halinde 15 bin TL, sürekli sakatlık halinde 15 bin TL’dir.

İsteklerine bağlı olarak adlarına Şekerbank kredi kartı düzenlenen Eğitim-Bir-Sen üyelerinin grup ferdi kaza sigortası poliçesi teminatı, kredi kartının teslim alındığı tarihten itibaren 25 bin TL’ye yükseltilecek. Anlaşma kapsamında üyelerimizin edindikleri Şekerbenk kredi kartının kullanılması halinde önemli bazı banka hizmeti avantajları da sağlanacak.

Eğitim-Bir-Sen’e, sözleşmenin imzalanmasından sonra üye olanlarla Eğitim-Bir-Sen’de sigortalı olarak sözleşmenin imzalanmasından sonra çalışmaya başlayanların grup ferdi kaza sigortası poliçeleri, sendika üyeleri için en geç üye oldukları, sigortalı olarak çalışanlar için ise sigortalı olarak işe başladıkları ayın sonunda düzenlenecek.

Eğitim-Bir-Sen üyeliği ve sendika çalışanı sıfatı sona erenler, üyeliğin veya çalışan sıfatının sona erdiği tarihte, başkaca bir işleme gerek kalmaksızın grup ferdi kaza sigortası poliçesi kapsamından çıkarılacak ve poliçenin sağladığı teminatlardan yararlanamayacak.

Eğitim Bir Sen Tokat il başkan yardımcısı Erol Öktem üyelerinin sevinçlerini paylaştıkları gibi hüzünlerini de paylaşmak, paylaşabilmek adına bu hizmeti önemsediklerini ifade ederek, “Grup ferdi kaza sigortasını başlattığımız 2009’dan bugüne kadar maalesef Tokatımız’ da 8’ı ölüm, 2’si sürekli sakatlık olmak üzere toplam 10 kaza hasar dosyası sonuçlanmıştır. Anlaşmalar çerçevesinde sonuçlanan hasar dosyaları için SBN Sigorta tarafından vefat eden üyelerimizin varislerine ve sürekli sakatlık sebebiyle üyelerimize 15 bin TL teminat (Ferdi Kaza Sigortası Tazminatı) ödenmiştir.” dedi.

Sendikal mevzuat gereği bu gibi durumlarda üyelerine herhangi bir yardımda bulunabilme imkânlarının olmadığı belirten Öktem, şunları söyledi: “Bu anlaşma, sendika yöneticileri olarak bizleri bir nebze olsun rahatlatmaktadır. Başta trafik kazaları olmak üzere, boğulma, gibi çeşitli kazalarda, Van ve Erciş’te yaşanan depremde hayatını kaybeden üyelerimize bu vesilesi ile Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum.”