2021 Tüm Emekliler Sendikası Turhal Şube Başkanı Ümit Kurt yazılı açıklamada bulundu ve emeklilerin, emekçilerin bayram ikramiyeleri, Temmuz ayı maaş artışları, ek bükçe ve sendikal taleplerine yönelik konulara değindi.

Ek bütçenin halka vergi, fiyatlara zam, emekliye açlık ve sefalet bütçesi olduğunu savunan 2021 Tüm Emekliler Sendikası Turhal Şube Başkanı Ümit Kurt, özetle şu açıklamayı yaptı:

“İktidar, Ocak ayında yürürlüğe giren 1 trilyon 751 milyarlık devasa boyuttaki merkezi bütçeyi 6 ayda, hesapsız kitapsız harcamalarla bitirmiş olmalı ki, şimdi 880 milyar 474 milyonluk bir ek bütçeyi Meclise sundu. Böylece iktidar bir yılda iki bütçeyi kullanmış olacak.

Meclise sunulan Ek Bütçede, merkezi bütçede olduğu gibi, açlık sınırındaki milyonlarca emekli yok, emekçiler, çalışanlar, esnaf ve perişan haldeki köylüler, çiftçiler yok. Yatırım yok, istihdam yok, Enflasyonla mücadele yok. Bütçe yine, borç, vergi, ceza, fiyatlara zam ve savaş harcamaları bütçesidir.

Merkezi bütçedeki trilyonluk vergiye ilaveten, ek bütçede 1 trilyon 83 milyar yeni ilave vergi konmuş, giderler de 1 trilyon80 milyar 516 lira artırılmış. Peki iktidar, bu devasa harcamaları/giderleri, bunun için toplanacak trilyonluk vergileri nerelerden ve kimlerden sağlayacak. Elbette milyonlarca emekçiden, köylüden, esnaftan, çalışanlardan kesilecek. Mevcut ve yeni gelecek vergilerden, cezalardan, her gelen elektrik, doğalgaz, petrol ürünlerinden ve temel gıdalarımıza yapılacak fahiş zamlardan karşılanacak. Peki bu kesimler, bütçeden adaletli olarak faydalanacak mı? Hayır. Çünkü; ek bütçe, halka vergi, fiyatlara zam, emekliye açlık ve sefalet bütçesidir. AKP – Saray iktidarı, memleket ekonomisini iflas noktasına getirdi. Ülkeyi, yıllar sürecek borç batağına soktu, geleceğimizi kararttı. Durumu düzeltmek için çaba harcayacağına, başta açlık sınırındaki emekliler olmak üzere, toplumun üzerine yeni zamları ve vergileri yüklemeye devam edecek.”