Kutlamalar, sabah saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı ve Belediye Bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

BAŞKAN ALİ ARAS'TAN AÇIKLAMA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras, gazetemize Engelliler Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Aras açıklamasında, Engelliler Haftası'nın farkındalık oluşturmayı, engellilerin haklarını ve yaşam koşullarını iyileştirmeyi, engellilerle bir araya gelmeyi, sosyalleşmeyi, engellilerin sorunlarını dile getirmeyi ve Türkiye genelindeki sorunlar hakkında daha fazla farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti. Aras, dernek olarak valilik ve belediye başkanlığıyla iş birliği içinde birçok faaliyet düzenleyeceklerini ve programın dolu dolu geçeceğini ifade etti. Tüm engellileri bu etkinliklere katılmaya ve haklarını daha iyi bir şekilde talep etmeye davet eden Aras, tüm engelli dostların 10-16 Mayıs Farkındalık Haftası'nı kutladı.

ENGELLİLER HAFTASI ÖZEL EĞİTİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunumunun ardından, Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisleri'nde Engelliler Haftası Özel Eğitim Şenliği düzenlendi. Şenliğe Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahri Bostancı, Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanı Ali Aras, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, özel insanların aileleri ve davetliler katıldı.

TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AHMET ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen özel eğitim şenliği programında konuşma yaptı. Özdemir, il olarak organize ettikleri ve bir hafta boyunca devam edecek etkinliklerin ilki olan özel eğitim şenliği programına katılanları selamlayarak sözlerine başladı. Özel eğitimin Milli Eğitim Bakanlığı'nın önemli bir faaliyet alanı olduğunu vurgulayan Özdemir, devletin bu alana büyük yatırımlar yaptığını ve Tokat'ta özel eğitim kampüsünün tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Özdemir, çocukların daha iyi ortamlarda nitelikli eğitim alma imkanına sahip olacaklarını ifade etti. Ayrıca, engelli çocukların hayata tutunmaları, temel becerileri kazanmaları ve sosyal hayata katılmalarının önemli olduğunu vurguladı. Özdemir, ailelere verdikleri destek için teşekkür ederken, Engelliler Haftası'nın bir haftalık bir kutlama olmadığını, 52 hafta boyunca devam eden bir farkındalık süreci olduğunu söyledi.

VALİ HATİPOĞLU; “ENGELLİ VATANDAŞLARA YAKLAŞIM KONUSUNDA YAŞANAN DEĞİŞİMİ GÖZLEMLİYORUZ”

Programda konuşan Vali Numan Hatipoğlu, özel çocuklar, aileleri ve öğretmenleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Meslek hayatı boyunca özel eğitim, özel çocuklar ve engelli vatandaşlar konusunda devletin ve milletin yaklaşımında nasıl bir değişim yaşandığını gözlemlediğini belirtti. Hatipoğlu, devletin engelli vatandaşlara büyük kaynaklar ve imkanlarla destek olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Aynı zamanda, toplumda özel çocuklar için büyük bir zihniyet değişimi olduğunu söyleyerek, yapılan atılımların önemini vurguladı.

Vali Hatipoğlu, engelli çocukların birer emanet olduğunu ve onlara sevgiyle, şefkatle bakılacağına olan inancının tam olduğunu belirtti. Ayrıca, engelli ailelere ve öğretmenlere teşekkürlerini iletti. Programda, özel çocuklar tarafından ront ve halk oyunları gibi çeşitli gösteriler sunuldu. Serin havaya rağmen çocuklar doyasıya eğlendi.

Haber-Foto: Mustafa Işık