Bayram tatili için Ankara`dan Bartın`ın İnkum beldesine gelen Mustafa Çelik ile 36 yaşındaki ağabeyi Şükrü Çelik sabahın erken saatlerinde yüzmek için denize girdiler. Ağabeyinin dalgalara kapılarak boğulduğunu gören Mustafa Çelik kurtarmak için yanına gitti. Mustafa Çelik, ağabeyini denizin kenarına kadar getirmek istediği sırada bu kez kendisi dalgalar kapıldı. Ağabeyini sahile yaklaştırmayı başaran Mustafa Çelik dalgalı denizde bir anda gözden kayboldu. Şükrü Çelik sahilde bulunan cankurtaranlar tarafından denizden çıkartılarak olay yerine gelen 112 Acil ambulansıyla kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

Cankurtaranların denizde yaptıkları aramalara rağmen Mustafa Çelik`in izine rastlanmadı.

Bartın İnkumu beldesinde iki gün önce denize giren 22 yaşındaki Mustafa Çelik bir süre sonra dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Can kurtaranlar genci arama çalışması yaparken, ihbarı alan AFAD ve sahil güvenlik komutanlığına bağlı ekipler de çalışmalara katkıda bulundu. Yaklaşık iki gün boyunca yapılan aramalar sonuç verdi. Vatandaşların deniz kıyısında ceset olduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler cesedin iki gün önce akıntıya kapılarak kaybolan Mustafa Çelik`e ait oluğunu belirledi.

Kaybolduğu bölgeden yaklaşık 250 metre uzaklıktaki kıyıda bulunan Çelik`in cesedi, Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın ardından Çelik`in cenazesi bugün memleketi Erbaa`da Sarmatut camiinde kılınan öğle namazından sonra Erbaa şehir mezarlığında defnedildi.