Tokat'ımızın Misli.com 3. Lig 3. Grup'taki temsilcisi Erbaaspyeni sezona Teknik Direktör Ferruh Özgün ile başlamış, 6 haftanın ardından 1 galibiyet, 4 beraberlik ile ancak 4 puan toplanınca teknik adam değişikliğine gidilmişti. Yeni Teknik Direktör olarak da Şevki Tonyalı ve ekibi ile anlaşmaya varılmıştı.

Teknik Direktör Şevki Tonyalı ile biri iç saha biri dış saha olmak üzere iki maçı çıkılmış iç sahada yenilgi olduktan sonra 9. haftada Gölcük deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönülmüştü.

SPOR MUHABİRİ

MUSTAFA IŞIK İLE

CANLI YAYIN

Tokat'ımızda sphaberleri takip edip, sosyal mecrasında ve internet sayfasında spseverler ile paylaşan spmuhabiri Mustafa Işık, spadamları ile sosyal mecrada canlı yayın bağlantıları yapmakta. Önceki gün de Erbaaspor'un yeni Teknik Direktörü Şevki Tonyalı ile canlı yayın yaptı. Şevki hoca, kendini tanıtarak başladığı programda spmuhabiri Mustafa Işık'ın sorularına yanıt verdi. Rize Pazarlı olan Şevki Tonyalı, Erbaaspor'a transferinin perde arkasına dair verdiği bilgide "Erbaaspcamiası futbola, başarıya aç, şehirdeki heyecanı görebiliyoruz. Yeni stat yapılıyor, tesisleri mükemmel. Başkanı mütevazı, Başkan Yardımcısı da hakeza öyle. Tabi bu da burayı seçmemizde birinci önceliğimiz oldu. Gözümüz kapalı bir teklif geldiğinde hemen hadi gidelim demeyiz, karşılıklı konuştuk ve Erbaaspor'a bilgi birikimimizle katkımız olacağı inancıyla geldik. Ben Tokat'a yabancı da değilim, 2004-2005 sezonunda Tokatspor'da da görevim oldu. Önce Oktay Çevik hocamın yardımcısı olarak geldim, daha sonra Oktay hoca Göztepe'ye gittikten sonra ben Tokatspor'ta Teknik Direktör olarak yarım sezon görev yaptım. Bu açıdan da Tokat'a gelmiş oldum, sağ olsun ErbaaspYönetimi, taraftarı da çok sıcak karşıladılar. Şuanda evimiz gibi burası." dedi.

ERBAASPOR İÇİN REÇETESİ

Spmuhabiri Mustafa Işık'ın Erbaaspor'un ligdeki durumuna dair nasıl bir reçete ile geldiğini sorması üzerine Şevki Tonyalı'nın cevabı "çok açıkça söyleyeyim ben bu zamana kadar hiç rahat bir takıma gitmedim, daha çok Hopaspor'un, Pazarspor'un en zdönemlerinde gittim. Mükemmel bir başarı yakaladık. Bunun bize verdiği moral motivasyonla geldik buraya. Erbaaspor'un hangi ligde olduğunun bizim için önemi yok. Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe'de olsam nasıl bir performans veriyorsam Erbaaspor'da da aynı performansı veririm. Reçeteye gelince, öncelikle futbolcu grubunu görmem gerekiyordu, dostlarımızdan fikir alışverişinde bulunduk, masaya yatırdık ve bir başarı yakalayacağımızı gördük. Başarılı, genç bir kadro burası. Yakaladığımız her başarıda genç kadrolar var. Önemli olan gençlerle bir şey elde etmektir. Şuan 28 kişilik kadronun 3'te 2'si 20 yaş ile 22 yaş arası futbolcular. Elimizden geldiğince bilgi birikimimizi aktararak Erbaaspor'un istediği noktaya getirmek için çalışmalarımıza başladık. inşallah Cenab-ı Allah bunu nasip eder." şeklinde oldu.

İlk maçında Erokspor'a Erbaa'da yenilmesine değinen Şevki Tonyalı "Penaltı kaçırdık, üstün oynadık ama en kötü berabere kalmamız gereken bir maçtı ama yenildik. Bu da bizim talihsizliğimizdi. Şanssızlık da demek istemiyorum, bizim yaptığımız amellerin sonucudur, mutlaka bir şeyi eksik yapıyoruzdur. Çalışmalıyız, çalışmalıyız, çalışmalıyız." dedi.