Haber-foto: Seda Batur

 https://www.youtube.com/watch?v=zg9rzDt8JcQ

Eskiköy Yaylası’nda otomobillerinin yakınlarında tabanca ile vurularak öldürülen 3 kişinin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. 3 yakın arkadaşın başından geçen olaya hala inanamadıklarını söyleyen köy sakinleri otopsi raporu ile sır perdesinin aralanmasını bekliyor. 

Tokat merkeze bağlı Eskiköy’de bir ağılın yakınlarında köy muhtarı ile 2 kişi tabanca ile öldürülmüş olarak bulunmuştu. O gün orda neler olduğu henüz netlik kazanmazken bugün Köy muhtarı Bahattin Karnak (47), Aydın Karnak (45) ile Halil Kargın (52) için Tokat Pir Sultan Abdal Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Tokat Milletvekilleri Kadim Durmaz ve Mustafa Arslan, CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tokat Şubesi Başkanı Muharrem Erkan, CHP Genel Merkez Örgüt Birimi Başkan Yardımcısı Duran Kum, CHP'li eski Vekil Feramuz Şahin ve çok sayıda Eskiköy sakini katıldı.

Kılınan cenaze namazı ve edilen duaların ardından 3 tabut gözyaşları arasında cenaze aracına konuldu. 3 kişinin cenazesi köylerinde defnedildi.