Haber: Seda Batur

Tokat Organize Sanayi Bölgesi'nde çıkan yangını fark eden fabrika çalışanları, durumu itfaiyeye bildirmiş, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmişti. Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin sardığı binaya müdahale etmiş ve yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştü.

Yangında hasar gören ekmek fabrikası tamir edilerek yeniden üretime başlandı. Fabrikanın sahibi Aziz Karataş’ı işbaşında ziyaret eden TSO Başkanı Çelik, “Birkaç gün önce çatısında yangın çıkan Karataş Ekmek Fabrikamızı ziyaret ettik. Tekrar ekmek üretmeye başlamış olmaları, fırıncı esnafıyla dayanışmalarından dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Allah başka sıkıntı vermesin. Dayanışma içersinde bu tür sıkıntılarımızın üstesinden gelebiliriz” dedi.

GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Edindiğimiz bilgiye göre söz konusu ekmek fabrikası yangını sonrası hemen ertesi sabah diğer ekmek fabrikası sahipleri güzel bir dayanışma örneği olarak Karataş Ekmek Fabrikasının ekmek dağıttığı bayilere ve bakkallara kendi ekmeklerini ulaştırarak tedarik ve sevkiyatta sorun yaşatmadılar. Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç da söz konusu dayanışma için sosyal mecra hesabından bir paylaşımda bulundu ve "geçtiğimiz hafta, Tokat'ımızdaki ekmek fabrikalarından KARATAŞ EKMEK FABRİKASI'nda çatı kısımda başlayan yangın maddi hasara yol açmış, üretimi durdurmuştu. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, Karataş Ekmek Fabrikasını ziyaret ederek geçmiş olsun derken, esnaf dayanışması ile çarkların yeniden dönmeye başladığını, ekmek üretimine geçilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Esnaf dayanışmasından ötürü yaraların tez vakitte sarıldığını görmek, acı günlerde paylaşacak dostların varlığını bilmek güzel hissiyatları yaşatıyor. Mevlam kazadan beladan esirgesin cümlemizi..." ifadelerine yer verdi.