İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve İYİ Parti Tokat Milletvekili adayı Fatih Demirkol İYİ Parti Tokat İl Başkanı Hakan Karagöllü ve İYİ Parti Tokat Merkez İlçe Başkanı Arif Er ile Yönetim Kurulu Üyeleri Tokat merkeze bağlı Acıpınar ve Yağmurlu köylerini ziyaret. Acıpınar Köyü Cem Evinde Acıpınarlılar ile sohbet eden Demirkol ihtiyaç duyulan Cem Evi'ni yaptırma sözü verdi. Burada yaptığı konuşmasında ekonomi, göç, tarım ve hayvancılık ile mülteciler gibi konulara değinen Demirkol halktan kopuk siyasetçi olmayacaklarını belirtti.

14 Mayıs 2023 seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Tokat Milletvekili adayı Fatih Demirkol Tokat Merkeze bağlı Acıpınar ile Yağmurlu köylerini ziyaret etti. Acıpınar köylülerinin ihtiyaç duyduğu Cem Evi'ni yeniden  yaptırma sözü veren Demirkol Acıpınar Köyü Cem Evi'nde Acıpınarlılar ile sohbet etti, sorun ve talepleri dinledi. Ardından Yağmurlu Köyü'ne geçen Demirkol burada da yapmış olduğu konuşmasında 1 oy Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 oy İYİ Parti'ye istedi. Fatih Demirkol"Biz Millet İttifakı'nın bileşenleri olarak Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı yapmak üzere yola çıktık. 2018'de kurduğumuz Millet İttifakı inşallah bu dönem meyve verecek. Vatandaşından kopuk yaşayan siyasetçilerden olmayacağız"dedi.

İKTİDAR PARTİSİ UZAYA ÇIKTIĞINI SÖYLERKEN YAKININDAKİ KÖYÜ GÖRMÜYOR

Fatih Demirkol "Her yerde bir yangın var. Babalar çocuklarıyla karşılaşmak istemedikleri için ya geç yatıyorlar ya erken yatıyorlar çocuğu harçlık isteyecek diye. Bir babanın bir evlada harçlık verememesi ne demek? Bir annenin bir çocuğuna harçlık verememesi ne demek. Yani bugün elbette ekonomik seviyesi yüksek olan insanlar var, yandaşlar var, altı maaşlı danışmanlar, müteahhitler bunlar var. Ama halkın hali perişan gerçekten perişan. Biz Millet İttifakı'nın bileşenleri olarak Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı yapmak üzere yola çıktık. 2018'de kurduğumuz Millet İttifakı inşallah bu dönem meyve verecek inşallah.  Vatandaşından kopuk yaşayan siyasetçilerden olmayacağız. İktidar partisinin bize uzaya çıktığını söylerken merkeze çok yakın olan bir köyümüzün dahi yolunu yapamadıklarını gördük. 830 bin kişi memleketten 1980'li yıllardan  bu tarafa göçerek İstanbul'a yerleşmiş. Aslında bunun altına baktığınız zaman bir sebep yatıyor. 830 bin kişi niye İstanbul'a göç etmiş? Hatta İzmir'de biraz çoğunluğumuz var. Bursa'da Tokatlılar olarak çoğunluğumuz var. Sebebi şu; karınlarını bu memlekette doyuramadıkları için başka memlekete göç etmek zorunda kaldılar. Tokat Terminalinde  otobüslerin bagaj kapaklarını  kaldırdığımızda soğan, patates, bulgur, salça, ev ekmeği çökelek var. Buradan gitmese bunlar İstanbul'a giden evlatlarımız aç. Yani orada Silivri'den Kapaklıya, Çerkezköy'e kadar bir sürü Tokatlı hemşerimiz var. Gerçekten ben gidiyorum orada da yaşadıkları yeri de görüyorum asgari ücret alıyorlar. Ev kiraları almış başını gidiyor insanlar yetiştiremiyor"şeklinde konuştu.

KURUCU AYARLARA DÖNÜLÜRSE DAHA İYİ KALKINIRIZ

Fatih Demirkol "Şimdi Tokat'ın geneline baktığımız zaman zaten müthiş bir göç veriyoruz. İşsizlik almış başını gitmiş. Türkiye'de Tokat ilinde doğanlar büyüdüğü zaman Tokat'la alakalı hiçbir hayal kuramıyorlar hiç hayalleri yok. Yani bir an önce üniversiteyi kazanayım bir bölüm tutturayım gideyim memleketten çıkayım derdinde gençlerimiz. Ya da üniversite eğitimini tamamlamamışsa  lise bitsin, ben de İstanbul'daki amcaoğlumun yanına, dayıoğlumun yanına, teyze oğlumun yanına gideyim. Orada en azından bir iş bulur. Hayatımı orada idame ettiririm diye düşünüyor.  Yazık bu memleketin haline. Ekonomik problemler,  tarım, hayvancılık. Bakın et fiyatlarının yüksek olmasıyla, et fiyatlarının anormal yükselmesiyle birlikte insanlar artık süt ineklerini kestirdiler hayvancılık bitti. Tarımı bitirdiler. Bir metrekare tarla ekmeyen Tarım Bakanı olursa tarımın geleceği  bu olur.  Bizim aslında  Amerika'yı falan keşfetmemize gerek yok.  Atatürk'ün döneminde nasıl atılım yapmış bu memleket?  Atatürk'ün dönemine bakılsa ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucu ayarlarına tekrar çevrilse bu memleket bundan daha iyi bir şekilde kalkınır. Tarım hayvancılık daha iyi olur"ifadelerine yer verdi.

MEMLEKETİN ÇOCUĞU, ACIPINAR’IN ÇOCUĞU AÇ

Fatih Demirkol "Bugün Acıpınar'dayız. Bu yolu niye yapmıyorlar? Bu köy alevi, bu köy Bektaşi, bu köy filancı diye ayırırsan oradan bir şey çıkaramazsın. İnsana insan olduğu için değer vermezsen, cana can olduğu için değer vermezsen, işin içinden çıkamazsın. Sokakta gezen canı da, yani bir köpeğin de, bir sokak hayvanının canı da bizim için kıymetli.  Burada bir köy kurulumu var ve eski bir Türkmen Köyü. Buranın kıymetini bilmeleri lazım siyasetçilerin, buraları hatırlaması lazım. Siyasetçi memleketinin toprağında, ne olduğunu bilmiyorsa hangi bölgede tarım, hangi bölgede hayvancılık yapıldığını bilmiyorsa bu memlekette siyaset yapmayacak. Tarım ve hayvancılığın olmadığı yerde ne olur? İnsanlar burada artık yaşamlarını idame ettirmekte zorlanırlar. Camiye yaptığın şeyi cem evine de yapmalısın insanı ayırmayacaksın. Bunun üzerinden siyaset olmaz. Memleketin çocuğu, Acıpınar'ın çocuğu aç. Atatürk'ün kurduğu kurucu felsefeye hızlı bir şekilde dönelim diyoruz. Tokat'ın genelini değerlendirdiğimizde aslında Tokat'ın devletçi bir yapısı vardır. İsyanı yoktur. Bu memleketin çocukları çok küçük şeylerle mutlu olmaya çalışan çocuklardır"ifadelerine yer verdi.

BU MİSAFİRLİK FAZLA UZADI

Fatih Demirkol "Ama nasıl oluyor ise memleketin öz evlatlarına bakamayan, AK Parti hükümeti 10 milyon kişilik hiç tanımadığımız, bilmediğimiz, tarihte dahi yolumuzun kesişmediği bugün ensar dedikleri  insanlara bakmayı kabul ediyor. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bakın İYİ Parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi projelerinin içerisinde de var, İYİ Parti'nin projeleri içerisinde de var kardeşim bu vatandaşlar memlekete yük. Kendi memleketteki vatandaşımıza bakamıyoruz, hemşerilerimize bakamıyoruz. Misafir etmek istemiyoruz, misafirlik süreleri bitti, doldu. Geldikleri gibi yallah memleketlerine gidecektir. Hiç hiç şüpheniz olmasın"şeklinde konuştu.